Последният проект на Любо Нейков е на път да остане в историята. Комикът и съдружника му Евтим Милошев отново не са спокойни за бъдещето на продуцентската си компания „Дрийм тийм", разкриха от кулоарите на шоуто, пише в. "Ретро". След като в началото на годината от ефир бе свалено вечерното шоу „Голата истина", а после и публицистичното предаване „Нека говорят" и риалитито „Сървайвър", двамата са на път да загубят и най-емблематичната си продукция - „Комиците".

Комедийното им шоу години наред бе сред най-гледаните в родния ефир, а актьорите изнасяха програми в цялата страна в препълнени зали, но напоследък няма нито публика на снимките му, нито зрители пред екрана и отчели най-лошия си тв сезон през тазигодина. Сега на Нейков му се налага да търси платена публика.

„Преди се тълпяха на касите да си купят билет, а сега и с покани трудно успяваме да напълним залата", оплакват се от екипа. Всички актьори са притеснени от слуховете, че шоуто ще бъде свалено заради нисък рейтинг. Предаването се задържа в ефира на Би Ти Ви 10 години и вече е доста изчерпано, а Любо Нейков досега така и не успява да го промени и разнообрази, за да привлече зрителския интерес. Очевидна е пълната безидейност на сценаристите, а и актьорите буксуват във втръснали на всички клиширани персонажи.

Нейков след тежки преговори е подновил до Нова година договора и това няма да му позволи да си отдъхне. Освен това шоуто вече е забутано внегледаемо време в събота от 22 ч. На практика обаче никога не започва навреме, а чак към 22,30, което съвсем изнервя зрителите. Затова в условията на документа имало доста подводни камъни, а основният е, че ако рейтингът на шоуто е нисък за стандартите на медията, то ще бъде свалено. Сега актьорът и съдружникът му търсят начин да разнообразят „Комиците", така че да повишат гледаемостта, която в края на миналия сезон била рекордно ниска за цялата история на предаването.

Любо Нейков и съдружникът му Евтим Милошев за поредна есен ще трябва да си блъскат главите как да повишат интереса към „Комиците", защото иначе според телевизионери фалитът им ще е скорошен, ако загубят предаването. Ще им остане само сериалът „Столичани в повече", с който било невъзможно да издържат фирмата си. Изчисленията сочели, че актьорът и колегата му Милошев са взели около 1,95 млн. лв. за 14 епизода на „Столичани в повече". Всеки от тях струвал по 140 бона, което е драстично намаление с цената от преди години, но въпреки това били достатъчни да закрепят състоянието на фирмата като се прибавят и парите от „Комиците" - по 30 бона за шоу.

Именно заради страха от финансова криза Любо Нейков изтормози целия си екип от актьори да работи без почивка лятото. „Той не спира да печалбарства, въпреки че отдавна е милионер. Вместо да е доволен, че има сериал и предаване в Би Ти Ви, а и куп участия през годината, и лятото да си отдъхне с жена си и детето, продължава да работи.

За капак принуждава и колегите си да го правят, но съвсем не за такива суми", обясняват възмутени част от актьорите. Други обаче са на страната на прочутия комик и дори го ожалват, че се скъсва от работа, за да успява да намира ангажименти на екипа си и да поддържа предаванията, така че да имат заетост в телевизията, вместо да изпаднат в забвение в театъра, където заплатите са далеч по-ниски.

„Вместо да си гледа кефа, той се бори за всички нас. Да не говорим, че никак не е добре и със здравето именно от напрежението да е продуцент", ожалват го някои от подчинените му. Те разкриват, че последния път, когато Нейков сериозно се ядосал и вдигнал кръвно бил съвсем наскоро, когато научил, че окончателно е изгубил „Сървайвър". Война да си върне предаването той водил с Иван и Андрей, които до скоро бяха продуценти в ТВ7. След като се махнаха от там, двамата се насочиха към Би Ти Ви и успяха да вземат големия бюджет за есенно риалити шоу - „Фермата", което ще стартира скоро и се очаква с голям интерес, тъй като е непознато за родния ефир.