По 4 часа на ден репетира Лили Иванова седмица преди големия й концерт в зала "Арена Армеец" с всичките 31 музиканти, обединени в "Гранд Ли оркестър". (Ще припомним, че името на бенда е дадено от цигуларя Васко Василев, който е добър приятел на певицата.) Това съобщи перкусионистът Калин Вельов по време на антракта вчера. Изпълняват се на живо по няколко пъти всичките 24 песни от репертоара, пише "24 часа".

Аранжиментът на песните е на Живко Петров, който е и музикален директор. Някои неща са променени изцяло и няма да звучат така, както на концертите във Варна и Бургас през лятото, уточни Вельов. Тежките репетиции ще продължат до самия концерт на 22 ноември.

Лили ще представи нов репертоар. В него ще има само 2-3 стари парчета, но аранжирани поновому от Живко Петров. "Не искам да имам проблем с най-старите автори, затова няма да изпълня песните от едно време", заяви певицата.

Освен Живко Петров на пианото и Калин Вельов на перкусиите в "Гранд Ли оркестър" са още Стоян Янкулов-Стунджи на барабаните, брас секцията от Михаил Йосифов на тромпета и Димитър Льолев на алт саксофон, Орлин Цветанов на соло цигулка и др. В концерта участва и щрайх от 16 симфонични музиканти с концертмайстор Пламена Жекова.