Грандиозният финал на 23-тото издание на Best Model of the World се проведе в Античния театър в Пловдив. Пред очите на многобройните български зрители и тези на още 14 световни канала се проведе модното събитие на годината.

Уникален успех постигна българката Ива Атанасова, която стана новият Best Мodel of the World и открадна титлата под носа на много красиви момичета от цял свят. Тя спечели 10 000 евро и договор с международна модна агенция, която ще я представлява.

Best Model of the World 2011 категория мъже стана Даниел Михайлович от Сърбия. Чаровникът се пошегува, че след като се прибере обратно в родината си ще спи поне 2 дни. Явно седмицата преди Гала вечерта му е дошла пренаситена откъм емоции.

Втори подгласници станаха испанецът Алекс и мексиканката Анахи. Първите подгласници са турчинът Ибрахим и представителката от Азербайджан Гюнай.

Г-н Еркан Озерман - създател и собственик на Best Model of the World и г-н Силвестър Лолов - "San Production" - лицензиант на Best Model of the World 2011 лично връчиха наградите, заедно с миналогодишните победители шоколадовата Аиша Дико от Мали и чаровният Еркан Мерик от Турция.

Освен избора на победителите, публиката се наслади и на виртуозните фламенко танцьори от Los Vivancos, които се оказаха наистина горещи мъже и стоплиха женските сърца с перфектни тела и уникални танци. Седемте братя обещаха, че ще се върнат отново в България през септември, когато ще направят грандиозно шоу в НДК.

Ива учи "Международни отношения" в НБУ. Тя даде обещание, че няма да изостави образованието си, въпреки постижението, което постигна на модния подиум. Чаровницата призна, че нейните лични фаворити сред останалите модели на конкурса били представителите от Мексико и Китай. Брюнетката твърди, че няма гадже и в момента е сама, но едва ли такава красавица ще остане още дълго време без мъж.