Миналата събота и неделя на предварителен кастинг екипът на предаването подбра децата, които ще се явят на големия кастинг на 23, 24 и 25 август. Те ще трябва да впечатлят журито с чар и интелект, за да се наредят сред десетте хлапета, които ще помагат на участниците в новия сезон на предаването, което зрителите ще видят от 15 септември в ефира на bTV.

След първоначална селекция на желаещите да участват в шоуто, екипът на продуцентската компания „Междинна станция” покани най-интересните и атрактивни деца в столичното 6 ОУ. По време на кастинга познатите на всички хлапета Джем, Моника, Йоана, Ани и Дели даваха ценни съвети на бъдещите си наследници. От своя страна децата, дошли на кастинг, се снимаха с младите звезди на bTV.

Сред участниците в предварителния кастинг на „Това го знае всяко хлапе” имаше момиче, което се занимава със спортни танци, хлапе, което в свободното си време кара АТВ и няколко бъдещи манекенки. Впечатление на журито направи и млад изпълнител на тамбура, таекуондист и хлапе, чието хоби е да се явява на училищни бригади. Друго момче пък не можа да издържи на напрежението и се наложи лекарският екип в училището да му помогне. След това малчуганът зае своето място в групите, които се явяват пред журито.

През двата почивни дни родители се събираха в двора на училището, за да подкрепят децата си. Повечето от тях се опитваха да разберат какви задачи са получили вече явилите се на кастинга, без да знаят, че задачите се сменят.

Самият кастинг протече в две части – тест и събеседване с журито. При регистрацията си всяко хлапе получаваше тест за обща култура и едва след това се явяваше пред екипа на „Междинна станция”. Повечето деца се затрудняваха на въпроса „Какво животно е Черната мамба?”, но като цяло се справиха с теста без проблеми.

По време на събеседването с журито екип от психолози даваше на децата различни задачи, с които да стимулират тяхната фантазия. Ролевите игри родиха нови бисери, които зрителите на bTV ще имат възможността да видят в новия сезон на „Това го знае всяко хлапе!” през септември по bTV.