За автора:

Мел Одом е изключително продуктивен автор. Написал е над 140 книги, по-голямата част от които са научнофантастични и фентъзи романи. Той е бестселъров автор на Wizards of the Coast, работещ за света Forgotten Realms („Забравени кралства").

По негови произведения са реализирани популярните телевизионни сериали: „Розуел", „Сабрина, младата вещица", „Бъфи, убийцата на вампири".
Под псевдонима Дон Пендълтън е написал и доста книги за екшън серията „Мак Болан". Мел Одом е направил и редица новелизации по филми, като фантастичния трилър „Блейд" - с участието на Уесли Снайпс, „ХХХ" - с участието на Вин Дизел, и „Лара Крофт: Томб Райдър" - с участието на Анджелина Джоли.

Един от най-известните му фентъзи романи е The Rover („Скиталецът" - 2001 г.), който през 2002 г. печели наградата „Алекс" на Асоциацията на американските библиотеки, присъждана за книги, които еднакво допадат на възрастни и на юноши. Следват три продължения: „Унищожаването на книгите" (2004), „Повелителят на библиотеките" (2005) и „Търсенето на трилогията" (2007).

През 2003 година публикува романа „Началото на Апокалипсиса" - продължение на спечелилата огромна популярност серия „Забравените", и той веднага влиза в класациите за бестселъри. В пряко сътрудничество с екипа от студио „Флагшип", създал най-новата ролева компютърна игра Hellgate: London, през 2007 година Мел Одом издава първите две книги („Изходът" и „Магическият ръкопис") от едноименната трилогия. Третата книга - „Споразумението" вече е факт, а българските читатели могат да я очакват на 22 януари.


За книгата:

Докато тамплиерът Саймън Крос се бори за спасението на човешкия род от нашествието на демоните, хранителните запаси на хората му застрашително намаляват. За да предпази съмишлениците си, Саймън трябва да разкрие мрачните тайни на демоните и тези на своята приятелка Лея Крийзи. Секретната организация, към която Лея принадлежи обаче, няма намерение да споделя познанието си - дори при наличието на нова технология, извлечена от магическия ръкопис „Гоетия", която би могла да помогне на Саймън.

Уорън Шимър, обвързан с едно от най-страшните мрачни изчадия - демоницата Лилит, - е преследван от дяволски сили. Оставен без сигурно скривалище, Уорън е принуден да приеме изключителните си способности и да поведе армия от кабалисти.

Демоните разполагат с всяващо ужас оръжие, което прониква в съзнанието на хората чрез сънищата им. Кабалистите, тамплиерите и ловците се събират с една и съща цел: да противодействат на демоните. Дали ще съумеят да се обединят и да спасят света от демонските орди, или ще станат жертва на човешката си природа?