Поетесата Кристин Димитрова ще бъде домакин на февруарското издание на музикално-поетичните вечери "Ноти и метафори". То ще се състои днес от 19 часа в зала "България".

Кристин ще представи новата си стихосбирка "Сутринта на картоиграча" (издателска къща "Жанет 45").

"Кръстих книгата така, защото всеки се ражда с някакъв актив. Един е красив, друг умен, трети силен...", каза авторката пред Lifestyle.bg.

"Някъде до към средата на живота имаш време да залагаш и да се опитваш да победиш с картите, които са ти в ръцете. И тогава идва един момент, в който се събуждаш и си даваш сметка колко си спечелил и какво си проиграл. Важен е моментът на събуждането. Може главата да те боли и светът да не ти харесва, но при едно ново отваряне на очите след тази равносметка, виждаш, че имаш втори шанс", допълни Кристин.

За музикалното оформление на събитието ще се погрижат популярният цигулар Йосиф Радионов и пианистката Зорница Радионова, които ще изпълнят творби на М. Равел, Фр. Крайслер, С. Прокофиев, В. Тъмсън и др.

Гостите на събитието ще могат да видят и 15 фотографии на художника Румен Жеков, в които са вписани стихове от представената книга.

Изложените фотографии и стихосбирката ще се продават във фоайето на камерна зала "България".