Една история за избора и свободата, за стихията на времето и неизбежните случайности, за непонятната жестокост и жилавия порив към щастие е дебютният роман на Соня Тодорова, който излиза на 14 март.

„Перлите на Ади Ландау” (248 стр., цена: 15 лв.) от издателство "Колибри" проследява историята на чифт перлени обеци, която започва от еврейското гето във Виена,

минава през разкошните дворци на Рингщрасе, през малко планинско селце в Алпите, през раздираната от кошмара на войната Европа, концентрационния лагер „Кайлъка“ и провинциалния град Фердинанд.

Снимка 222504

Това са перипетиите на жени и мъже, еврейски търговци и австрийски благородници, войници на Германския райх и български партизани, на едно виенско момче и едно софийско момиче.

Авторката е създала вълнуващо и неустоимо четиво за безпощадния вихър на времето, който преобръща съдби и неусетно разменя ролите на героите и жертвите.

Посветен на „бягащия човек”, романът ще ви подтикне да се припознаете в образите на хора, които се надяват и се страхуват, които изчезват и се завръщат – и всичко това изглежда случайно, а всъщност никога не е.

Соня Тодорова нашумя със своя „Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София“ - едно духовито и увлекателно четиво, което помогна на много читатели да видят града си с нови очи.

Завършила е Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, има докторска степен по висша геодезия от Техническия университет във Виена. Между научните си публикации пише разкази за удоволствие, работи и като преводач на свободна практика.