Някои от най-суетните мъже прибягват до какви ли не трикове, за да поддържат визията си. Нашумял метод напоследък е представителите на силния пол да боядисват брадата си с къна. Целтта е да изглежда по-тъмна и плътна. Затова, ако брадата ви е прекалено светла или вече леко прошарена, то къната може да оправи нещата.

Процедурата се прави във фризьорски салони, където клиентите се оставят в ръцете на професионалисти. Брадата се боядисва с къна за коса. Разтворената течност се нанася с малка четка по наболота мъжка брада, след което мачовците трябва да имат търпение - да останат в салона около 30 минути, за да хване къната, след което се отмива. По желание, брадата може да бъде и леко оформена. Цената на това удоволствие е от 10 до 20 лв., в зависимост от салона. Най-често тази услуга я предлагат мъже - коафьори.

Някои по-суетни господа, освен че оформят и боядисват брадата си, остават и за още една процедура - почистване на вежди с конец, срещу сумата от 5 лв. Този стар, но изпитан метод, дава перфектни резултати. Освен вежди, с конец може да бъде почистено и лицето - тази част от мъжкото лице, точно под очите, където има наболи косъмчета. Отново срещу 5 лв.

Така с боядисана брада, почистено лице и вежди, мъжете са като нови. Някои се възползват и от още една процедура - маска за лице. Нанася се в пространството между брадата и очите.

Ефектът е ново, свежо и чисто лице. Лято е - може един път в месеца да епилирате и тялото си. Нещо, което от години вече е добре познато на голяма част на силната половина.