Всеки иска да бъде цяло лято с тен, който небрежно да демонстрира. Загорялото тяло е по-секси и изглежда по-стегнато дори. Слънцето крие и несъвършенства по кожата. Или - хубаво е да си с тен, особено, когато е естествен. Стара истина е, че морският загар не е от най-трайните. Чернеенето край река или в планината е доста по-трайно. Важно е да се знае, че ако човек изгори на слънце, няма как кожата му да не се обели. Затова мазането със слънцезащитни помади е задължително. И още нещо - тенът зависи от този на кожата. Ето няколко трика за запазването на тена по-дълго време:

Хидратация

Не пропускайте да хидратирате кожата добре. И тъй като тя страда най-много през лятото, обърнете внимание дали продуктът, който нанасяте наистина я овлажнява. Използвайте бебешко олио или добавете към лосиона си няколко капки зехтин или кокосово масло.

Избягвайте пилинга

Всички знаем, че пилингът почиства идеално кожата, като я прави гладка и сияйна. Все пак не прекалявайте с него, ако искате да си запазите тена. Ограничете честотата на ексфолиарирането до един път седмично. Дори козметолозите са на мнение, че не е необходимо да се прави през лятото. Внимавайте и как търкате кожата си, когато сте под душа. Правете го с нежни кръгови движения. Смело може да заложите на DIY скраб с натурални продукти. Разбъркайте кафе, кафява захар, масло, канела и мед. Дозировката зависи от вас, но внимавайте сместта да не е прекалено гъста, нито прекалено течна, за да има най-добър ефект.

Без лимон

Не използвайте маски и кремове с лимон. Лимонът има избелващи свойства и вместо да запазите тена си, ще постигнете точно обратното. Правилно е да се прочетат предварително съставките на мазилото, което ползвате. Може да съдържа и екстракт от домат или нещо друго, което работи също в полза на избелването.

Диета

Бъдете сигурни, че сте включили в ежедневната си диета храна, която ще подобри тена ви отвътре. Такива храни са морковите, кайсиите, тиквата, сладки картофи, портокал, чушки, домати, диня, спанак, царевица, зеле. Киселото мляко също е известно със свойствата си за задържане на загара, поадсказва missbloom.bg.

сн.: архив