"Венъм" е по кината от петък, 5 октомври, и по традиция ще разберем какви приходи е отчел в бокс офиса за тези три дни. 

Как се представи "Хищникът" в бокс офиса

Как се представи "Хищникът" в бокс офиса

След всички критики, които отнесе

Както вече казахме в ревюто, критиците не му простиха, но това не спря хората да отидат на кино, за да видят какви ги вършат Том Харди и неговият симбиот. И с право, защото филмът си е добър, поне според нас. Та, за да си дойдем на думата и да подкрепим това наше твърдение с цифри ще кажем и какви приходи е отчел филмът. 

Според Variety, в Северна Америка те се равняват на 80 милиона долара, което поставя "Венъм" и Том Харди на върха, сред филмите дебютирали през октомври. Предишният лидер беше "Гравитация" (2013 г.) с Джордж Клуни и Сандра Бълок със скромните (на фона на "Венъм") 55.8 милиона долара. 

„Венъм“, Том Харди и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от „Венъм“ с Том Харди

Когато извънземен превземе човек

Но не само в САЩ лепкавият симбиот е на върха. Същото важи и за световния бокс офис, където приходите са 125.2 милиона долара, което също е най-печелившият филм с премиера през октомври. 

"Роди се звезда" с Брадли Купър и Лейди Гага

Какво да очакваме от "Роди се звезда"

Брадли Купър и Лейди Гага - дует в музиката и в живота

Не е тайна, че Sony се надяват в близко бъдеще Венъм да се сдобие със собствена киновселена, което звучи супер, а това представяне може да ги доближи до тази цел. 

В петък дебютира и друг симпатичен филм - "Роди се звезда". Той обаче е далеч от постиженията на "Венъм", защото приходите в САЩ са 42.6 милиона долара. Според Box Office Mojo, в световен мащаб филмът с Брадли Купър и Лейди Гага е спечелил 14 милиона долара