Когато разбрахме, че Hulu ще пуска сериал за Екатерина Велика с Ел Фанинг в главната роля, бяхме скептично настроени. Не защото не харесваме Фанинг, но все пак вече бяхме гладали "Екатерина Велика", в който Хелън Мирън влиза в ролята на Екатерина.

А каквото и да си говорим Хелън Мирън е много по-близо до образа на императрицата. "Велика" (също наличен в HBO GO) обаче се оказа изключително забавна сатира, която изгледахме на един дъх.

И с голяма радост научаваме, че Hulu са поръчали още един сезон на сериала. Той отново ще бъде съставен от 10 епизода, както и първият и също ще бъде изграден на базата само на някои исторически факти.

Иначе казано, просто забавно осмиване на руската аристокрацията - без лоши чувства. От втори сезон си имаше и нужда, защото първи ни остави със затаен дъх в очакване на развръзката.

Според Deadline, Ел Фанинг (Екатерина), Никълъс Холт (император Петър), Фийби Фокс (Маря), Адам Годли (Архи), Гуилим Лий (Григорий), Чарити Уейкфийлд (Георгина) и Дъглас Ход (Велементов) ще се завърнат във втория сезон.

За Фанинг е ясно, защото без нея сериал няма да има, а за Холт разбрахме още преди няколко месеца, когато се отказа от ролята си в "Мисията невъзможна 7", за да участва във втория сезон.

"Мисията невъзможна 7", Никълъс Холт, Есай Моралес и оттеглянето му от филма

"Мисията невъзможна 7" сменя злодеите

Короновирусът обърква всичко

За момента официално не е обявено кога ще започнат и снимките, но се надяваме, че това ще се случи до края на годината.