Без да се замисляме ще кажем, че Майкъл Джордан е един от хората, които са ни за пример в живота. Все пак говорим за най-добрия баскетболист в историята, превърнал се и в успешен бизнесмен.

The Last Dance, Майкъл Джордан, Айзея Томас и новото меме, което обикаля интернет

Защо хората отново се смеят на Майкъл Джордан

The Last Dance даде още хляб на феновете

А заради документалния филм за последния му сезон с Чикаго Булс, Въздушния се издигна още по-повече в очите ни.

В последния излъчен епизод на The Last Dance видяхме трудностите, през които Булс и Майкъл преминават през 1993 г., за да спечелят титлата за трета поредна година. Но под прожектора попаднаха и твърденията, че Въздушния има проблем с хазарта.

А тези обвинения идват предимно от медиите и са в резултат от една постъпка на Джордан.

След като Чикаго губи първия мач от финалите на конференцията през 1993 г. срещу Ню Йорк Никс, върху Джордан се струпва голямо напрежение. Ето защо в часовете преди втория мач той решава да отиде с приятели в Атлантик Сити, за да поиграе хазарт.

Според медиите, тогава Джордан се е прибрал много късно в хотелската стая, а това е показвало липса на отдаденост към играта и победата.

The Last Dance, Майкъл Джордан и колко струва чашата, от която пие

Какво пие Майкъл Джордан в The Last Dance

Стил и класа от Въздушния

На всичко това е обърнато толкова внимание и заради факта, че няколко години по-рано - през 1991 г., Майкъл Джордан пропуска визитата на Чикаго Булс в Белия дом след спечелването на първата им титла. Но не поради официално обявените семейни причини, а защото е играл хазарт с голфъра Джеймс Боулър.

По-късно Боулър е обвинен в пране на пари. В него е открит и чек от Майкъл Джордан на стойност 57 000 долара. В съда Въздушния признава, че с този чек е покрил дълг, натрупан от хазарт.

И пак обратно през 1993 г., в разгара със скандала с отскачането на Майкъл до Атлантик Сити, излиза и книгата на Ричард Ескуинас - Michael & Me: Our Gambling Addiction. В нея Ескуинас твърди, че е спечелил общо 1.2 милиона долара от Джордан от игрите им на голф, на които са залагали.

И така натискът върху Въздушния се увеличава, но той продължава да твърди, че проблем с хазарта и със залагането, като цяло, няма. По думите му е обичал да залага, но само на себе си, защото по този начин се откъсвал от баскетбола и от натрупаното напрежение.

Денис Родман, The Last Dance и 48-часовата луда ваканция на баскетболиста

Лудата 48-часова ваканция на Денис Родман

90-те са били славни времена за баскетболиста

И тогава признава, че не би спрял да залага на себе си, защото това би означавало, че има проблем със състезателния дух.