Дългата история на човечеството помни много войни, които са взимали стотици, хиляди, а понякога и милиони жертви. Двете световни войни са най-отявлените представители на подобни трагични събития.

Сериалът на BBC One "Свят в пламъци" ще ни върне към Втората световна война, защото все още има истории, които трябва да бъдат разказани.

Точно такива са тези на няколко души от Англия, Франция, Германия, Полша и Америка. Очевидно е, че ни ги свърват общи корени, а това, което са преживели заради войната - любов, смърт, прошка.

Снимка 436657

Източник: Epic Drama

Първият сезон на сериала съдържа седем епизода, които ще проследят първата година на войната, започвайки с германската инвазия в Полша през септември 1939 г.

"Свят в пламъци" ще ни потопи в ужаса на разразяващата се война и как всичко това се отразява на обикновените хора. Младият преводач от английски Хари се намира във Варшава и с избухването на войната се опитва да напусне страната заедно с любимата си Каша.

За целта обаче трябва да убеди нацистите, което не е никак лесно. Американката Нанси пък е военен кореспондент, която не се спира пред нищо, защото обича риска. 

Снимка 436658

Източник: Epic Drama

В Берлин семейство Рослър водят война на два фронта. Синът им е войник и мислите за това дали е жив ги преследват денонощно. Същевременно се опитват да опазят дъщеря си от нацисткия режим.

Участие в "Свят в пламъци" ще вземат носителката на Оскар за най-добра женска роля във филма "Колкото толкова" - Хелън Хънт, Шон Бийн (Game of Thrones), Лесли Манвил ("Невидима нишка", 2017 г.) и други.

Очакваме премиерата на "Свят в пламъци" по Epic Drama тази есен