Джон Рамбо определено е един от екшън героите, с които са израснали няколко поколения. Това е и ролята, която наред тази с Роки Балбоа, правят от Силвестър Сталоун световно известен актьор.

"Рамбо 5: Последна кръв", Силвестър Сталоун и нов тийзър на последния филм за Джон Рамбо

Дойде ли краят на Рамбо

Нов тийзър на "Рамбо 5: Последна кръв"

Видяхме четири филма за невероятните приключения на бившия войник, а преди седмица по кината се завъртя и петият - "Рамбо: Последна кръв".

Към момента той отчита доста прилични приходи, като в САЩ е спечелил над 20 милиона долара. Това обаче не означава, че се харесва на всички.

Не са малко критиците, които смятат, че филмът има много проблеми и е объркан. Точно на това мнение е и създателят на образа - писателят Дейвид Морел. Именно неговата книга "Първа кръв" (1972 г.) беше екранизирана през 1982 г. 

Той използва Twitter, за да се съгласи с мнението, че "Рамбо: Последна кръв" е пълна каша и дори написа, че се срамува, че името му е замесено в това.

Морел е участвал в написването на сценария, като е провел няколко разговора със Силвестър Сталоун. В даден момент обаче е спрял да помага на актьора заради разногласия.

Силвестър Сталоун и "Рамбо 5: Последна кръв" - актьорът приключи със снимките на филма

Силвестър Сталоун приключи със снимките на Рамбо

И каква е равносметката на актьора

Пред Newsweek пък писателят споделя, че на филма му липсва душа, някои сцени изглеждат много евтино, а режисьорската работа също търпи критика. Това със сцените пък си е камък в нашата градина, защото голяма част от "Рамбо: Последна кръв" е сниман в България.