"Моето съкровище ли? Ако го искате, ще ви го дам... Намерете го, всичкото на този свят оставих там"

След тези думи на бившият крал на пиратите Голд Д. Роджър, светът посрещна великата ера на пиратите.

Така започва една наистина много дълга, но още по-интересна история, която колкото повече гледате, толкова повече ще ви се гледа.

Това не е от заглавията, които разкриват всичко набързо набързо с цел да зарибят повече фенове, дори напротив, много неща си остават забулени и до ден днешен. 99% от предположенията как ще се развие историята остават неверни.

Авторът, Еичиро Ода, определено успява да изненадва винаги свойте почитатели.

Историята започва в скромно селце с малко момче на име Мънки Д. Луфи. В това време на селцето гостуват известните пирати на 'Червенокосият Шанкс'.

Измежду пиене и веселби, подхождащи на едни пирати, Луфи случайно изяжда един дяволски плод, който пиратите са намерили.

Дяволските плодове дават определена сила на човекът, който ги изяде в замяна на способността им да плуват(което е неприятно, като за пирати).

Плодът който Луфи изяжда се нарича "гому гому но ми" и с него Луфи получава способността да разтяга крайниците си, правейки тялото му като гума.

Луфи е прямо момче, което не крие мислите и чувствата си от другите, което му докарва неприятности с бандити. За малко не бива изяден от морско чудовище, но е спасен от Шанкс.

Когато червенокосият пират и приятелите му си тръгват от селото, Луфи обещава да намери свой приятели, с които да намери One Piece и да стане крал на пиратите.

Шанкс му дава неговата сламена шапка, която по-късно става и наименованието на пиратите на Луфи....

10 години по-късно >>>

Започва същинското приключение на Луфи, минавайки през безброй изпитания, срещайки нови приятели и врагове, откривайки чудесата и тайните на неописуемо просторният свят.

Предполагам, че както става и в анимето, Луфи рядко бива взиман на сериозно, но както казах, това е аниме, което иска време, за да осъзнаете стойността му.

Артът на анимето е неприветлив за повечето зрители в началото, но ХЕЙ - вие гледате аниме, не игрален филм! Историята е малко суха в началото, но някое време така започва да увлича, че неусетно сте свикнали с рисунъка.

Дори нещо повече - осъзнавате, че без да е такъв какъвто е, няма да могат да се разкрият истинските възможности на този свят.

Героите не са 'просто силни', тяхното развитие и растеж са плавни и оправдани, те растат. Междувременно виждаме и тяхното минало, техните врагове, страхове и мечти.
Всеки от екипажа му има своя си цел и въпреки пътищата им да са различни в началото, неусетно те се събират в един, вървейки с техният капитан.


Като начало, единствения герой който виждаме е Луфи. Скоро, той започва да събира свойте избранници, които да му станат верни приятели. До сега екипажът достигна 8 човека, чието другарство става все по здраво.

Най-голямата ценност в това аниме може да се каже, че е приятелството. Такова, каквото трябва да бъде! Каквото и да се окаже One Piece накрая, едно е сигурно - приятелството между екипажа на краля на пиратите ще е непокътнато.

Можете да намерите всички епизоди на анимето на:

http://www.animes-bg.com/modules/news/