Винаги ни е било отчасти непонятно желанието на Холивуд да прави римейк на европейски филми, за да ги вкара в собствените си калъпи и да направи историята по-лесно смилаема. Особено ни е трудно да приемем подобни адаптации, когато става дума за изключително качествени ленти на сериозни творци, каквато е и Сузане Биер.

After the Wedding всъщност дори не е първият неин филм, получил своя холивудска версия. Датският "Братя" от 2004 г. също беше пресъздаден в американски вариант през 2009 г. Сега й един от най-награждаваните й филми After the Wedding се сдобива с нова версия. Основната разлика е, че двете главни роли от мъжки се превръщат в женски.

Изабел (Мишел Уилямс, а в оригиналния филм - Мадс Микелсен) работи в сиропиталище в Индия, където прави всичко по силите си за децата. За да спечели финансиране, й се налага да замине за Ню Йорк (Копенхаген в оригиналния филм), където да се срещне с евентуален дарител. Това е Тереза (Джулиан Мур), която я кани на сватбата на дъщеря си, за да се опознаят. Там обаче изплуват тайни от миналото на Изабел.

Премиерата на американския After the Wedding е предвидена за август, силно се надяваме да не ни разочарова.