Добре дошъл, декември! Заради студовете, които сковават всичко, за много хора последният месец от годината не е от най-любимите. Ние обаче много го харесваме, защото Коледа е един от любимите ни празници, а и карането на ски вече не е мираж.

Не са мираж и хубавите филми и сериали, които можем да гледаме през декември по HBO. 

Новите филми и сериали по HBO през ноември

Новите филми и сериали по HBO през ноември

Месецът започва с Хю Грант и ще завърши с едно бягство по учебник

"Фолклор"

Изненадите започват още утре с азиатския сериал "Фолклор". Той има само шест епизода, но действието в тях е вдъхновено от фолклорните предания от Сингапур, Тайланд, Япония, Корея, Индонезия и Малайзия. Точно така, тук няма да има зомби апокалипсис, нито вампири, но въпреки това тръпките, които ще ни побиват, са си доста истински. 

Шестте антологични епизода разкриват окултните вярвания в азиатските страни. Затова и ще видим свръхестествените създания, които обитават митове и легендите на всяка една от тях. Интересното е, че всеки епизод е заснет на езика на съответната държава.

"Фолклор" е в HBO GO от 2 декември

"Госпожица Шерлок"

И този сериал е дело на HBO Азия, но в него нещата няма да бъдат толкова страшни. Познаваме добре образите на Шерлок Холмс и д-р Уотсън, но в "Госпожица Шерлок" ще ги видим в малко по-различна светлина. Защото нашият гениален детектив ще бъде жена, а същото важи и за верния й помощник.  

Снимка 392530

Източник: HBO

Сара Шели Футаба е известна с прякора си Шерлок, и това не е случайно, защото използва дедукция, за да помага на полицията в разкриването на престъпления. Неотлъчно до нея пък е хирургът д-р Уато Тачибана. Двете решават случай след случай с помощта на невероятна наблюдателност и умозаключения. 

"Госпожица Шерлок" е в HBO GO от 2 декември

"Централа Берлин"

Тук скъсваме с азиатските сериали, за да се отправим към Германия, защото сериалът "Централа Берлин" се завръща със своя трети сезон. Той продължава да проследява тайната мисия на агента на ЦРУ Даниел Милър, който е изпратен в Берлин. 

Задачата му е да установи самоличността на мъж, сдобил се по някакъв начин със секретна информация, която веднага предоставя на медиите. Това, разбира се, няма да се окаже никак лесна задача, ето защо едно рамо му удря ветеранът от разузнаването Хектор Дежан. 

Ровейки се все по-дълбоко в случая, Милър ще разкрие конспиративна мрежа, пряко свързана с Вашингтон. 

"Централа Берлин" е в HBO GO от 3 декември

"От другата страна"

Последното ново предложение от HBO през декември отново е сериал, в който умело се преплитат научна фантастика и трилър. Действието отново се развива в Берлин, където се срещаме с работещия в секретната агенция на ООН Хауърд Силк. 

Всичко за него се променя, когато разбира, че организацията, в която работи, държи в тайна разкриването на възможностите за преминаване в паралелни вселени. 

HBO GO с нова секция за европейски сериали

HBO обича европейските сериали

Очакват ни девет сериала от Полша, Румъния, Унгария и Чехия

Парадоксалното е, че единственият, на когото може да разчита, се оказва негов двойник от паралелен свят. Което пък не пречи вторият сезон на сериала да продължава да изследва идеите за идентичността, съдбата и любовта. 

"От другата страна" е в HBO GO от 10 декември