Ето го къде е ноември. Затова и по традиция хвърляме поглед върху всичко ново, което ни очаква по HBO през единадесетия месец от годината. 

Новите сериали и филми по HBO през октомври

Новите сериали и филми по HBO през октомври

Много изненади, сред които Питър Динклидж и Джейми Дорнaн

"Един много английски скандал"

А какво по-добро начало от "Един много английски скандал". Поредицата е само от три серии, но всяка от тях е като за (поне) три. Сюжетът ни връща назад във времето, за да ни покаже как е минавал един секс скандал 60-те години на миналия век.

Сериалът е базиран на книгата на Джон Престън "A Very English Scandal: Sex, Lies and a Murder Plot at the Heart of the Establishmen" и разказва действителната история за хомосексуалната връзка на британския политик Джереми Торп (Хю Грант) Норман Скот(Бен Уишоу).   

Хванат със свалени гащи (и в пряк, и в преносен смисъл), Торп се опитва да запази в тайна връзката си. Е, не успява... Но пък "Един много английски скандал" е брилянтно показно за това на какво е способен един политик, за да излезе сух от ситуацията.

Премиерата на "Един много английски скандал" е на 2 ноември по HBO
И трите серии ще бъдат налични от 2 ноември в HBO GO

"Грисе" 

Това е и исторически, и драматичен сериал, който в осем епизода ще ни пренесе в Индонезия в средата на XIX век, която по същото време е известна като Нидерландска Индия.

"Грисе" разказва как група хора - въпреки религиозните и класовите си различия, се обединяват и се изправят срещу несправедлив градоначалник. Правят го заради свободата - онова съкровено нещо, което всички живи същества бленуват и за което са готови да заплатят с живота си. 

Така те ще се окажат с власт в ръцете си, но дали ще знаят как да я използват...

 

"Грисе" е в HBO GO от 5 ноември

"Гениалната приятелка"

Неапол, 50-те години на миналия век. Две момичета - Елена и Лила, се срещат и стават приятелки. А всяко истинско приятелство има своята история.

Заедно двете деца израстват по улиците на Неапол. Зародилото се приятелство - въпреки трудностите и несполуките, които го съпровождат, оцелява, защото двете се подкрепят във всичко. Но един ден Лила изчезва...

Осемте епизода на "Гениалната приятелка" се базират на едноименния бестселър на Елена Феранте. 

Премиерата на "Гениалната приятелка" е на 19 ноември 

"Бягство по учебник"

Това е и последното заглавие с премиера през ноември, което не е продукция на HBO, а на Showtime, но си заслужава гледането. 

"Бягство по учебник" е базиран на истинското бягство на двама осъдени за убийство затворници през 2015 г. - Ричард Мат и Дейвид Сует. Двамата завързват интимна връзка с Тили Мичъл, надзирателка в затвора, а целта им е съвсем прозрачна - да избягат. 

Мозъкът на цялата операция е Ричард Мат, а в неговата роля ще се превъплъти Бенисио дел Торо. На пръв поглед изглежда, че ще става въпрос само за един затвор, секс и бягството от него. 

Но всъщност манипулациите, които влизат в действие и карат една жена да изневери на съпруга си и на това, в което вярва, също заслужават особено внимание. 

 

"Бягство по учебник" е в HBO GO от 19 ноември