Юли се изниза доста бързо и от лятото ни остана едва месец. Август, от своя страна, обаче далеч няма да бъде скучен откъм филми и сериали.

Новите филми и сериали на Netflix през юли

Новите филми и сериали на Netflix през юли

Определено няма да скучаем

Netflix са се погрижили да ни уплътнят свободното време. Ето и кои са по-интересните заглавия, които ни грабнаха вниманието за този август. 

Dear White People

Колкото и да не ни се иска, расизмът все още съществува. Има ги и хората, които го упражняват - заради цвят на кожата, заради религия, етнос и т.н. Dear White People ни показва как той съществува в американския колеж Уинчестър.

Третият сезон ще го направи отново през случващото се със Сам, която продължава да изразява мнението си в собственото си радио шоу. Тук са и приятелите ѝ Трой, Лионел и Коко. Борбата на четиримата чернокожи младежи ще бъде да покажат на връстниците си, а и на възрастните, че цветът на кожата няма никакво значение.

Dear White People е в Netflix от 2 август

Otherhood

Денят на майката - уж радостен повод за отбелязване - ще се окаже доста нещастен празник за Каръл (Анджела Басет), Джилиан (Патриша Аркет) и Хелън (Фелисити Хъфман). И трите имат синове, които живеят далеч от тях - в Ню Йорк. Но точно като повечето майки, и Каръл, и Джилиан, и Хелън не могат да преглътнат факта, че малките им момчета са пораснали и са се отделили от тях.

Ето защо решават да посетят изненадващо синовете си, за да прекарат малко време с тях. А резултатът от хрумването им ще бъде, че трите ще разберат колко голяма нужда имат да променят собствения си живот, за да бъдат щастливи.

Otherhood е в Netflix от 2 август

The Naked Director

Сериалът е оригинална японска продукция и е базиран на истинска история. И то каква! По забавен начин и в осем епизода ще проследим пътя на Тору Мураниши - един от първите създатели на порно филми в Япония, който разчупва остарялото мислене на японците спрямо секса и голотата.

Всичко започва в началото на 80-те години, когато Мураниши е напълно пречупен от живота, защото бива уволнен от тогавашната си работа и хваща приятелката си в изневяра.

За капак, тя му казва, че му изневерява, защото той не може да я задоволи сексуално. Точно тогава, когато си мисли, че е ударил дъното, му хрумва и идеята за филмите за възрастни.

The Naked Director е в Netflix от 8 август

Wu Assassins

Wu Assassins разказва историята на Кай Джин - млад и преуспяващ бизнесмен, чийто баща успява да открие тайната на древни зли сили. Те го поглъщат и го карат да унищожи света.

Типично по китайски, синът му Кай отива в "противниковия лагер". Той става Wu Assassin и се сдобива със силата и издръжливостта на 1000 древни монаси, пожертвали се в името на доброто. Дали обаче това ще бъде достатъчно, за да спре баща си, дори и да трябва да го убие...

Wu Assassins е в Netflix от 8 август

GLOW

В предишните два сезона видяхме как Рут Уайлдър (Алисън Бри) направи всичко възможно, за да осъществи мечтата си - да стане актриса. Е, актриса не стана, но в отчаяния си опит все пак да направи кариера и основа GLOW - група момичета, които показват на публиката, че борбата и кечът не са само за мъже. 

В новия сезон дамите ще разберат, че Лас Вегас наистина е град на грях и пороци, и въпреки че събитията им са посещавани и успешни, те не се чувстват щастливи.

GLOW е в Netflix от 9 август

Sintonia

Сериалът е тийнейджърски, но с доста свежа и различна концепция от тези, с които сме свикнали в жанра.

Дони, Нандо и Рита са приятели, израснали заедно в Сао Пауло. И тримата са видели най-лошото от града, което включва и рекети, и продажба, и употреба на наркотици. Но никой от тях не се е отказал от мечтите си. Единственият начин да ги постигнат, е да останат заедно и да се подкрепят - каквото и да се случва. А ще се случва доста...

Sintonia е Netflix от 9 август

Diagnosis

Diagnosis е документален филм, базиран на статиите на доктор Лиса Сандърс в The New York Times. Определено си заслужава да се изгледа, не само защото тя ги е писала в продължение на 15 години.

В тях тя разказва какво е да се докоснеш до живота на пациенти с най-различни симптоми и заболявания. А общото между "обектите" ѝ е, че са рядко срещани и, респективно, не толкова добре проучени.

Това прави и Diagnosis - запознава ни с някои от пациентите и техните заболявания, като ни показва, че през каквото и да преминаваме, не сме сами.

Diagnosis е в Netflix от 16 август

Green Frontier

В горите на границата между Бразилия и Колумбия са намерени няколко трупа. Гледката не е никак приятна, но по-лошото е, че няма никаква следа, която да води до предполагаем извършител. Точно това обаче кара младата детективка Хелена да задълбае в мистерията.

Оказва се, че смъртните случаи далеч не са най-странното нещо, защото в процеса на разследването Хелена се натъква на две жени, които са смятани от местните за безсмъртни. А причината е повече от тривиална - те не показват никакви признаци на стареене. Тогава в картинката се намесва и чужденец, който смята, че местните крият тайната на вечния живот.

Green Frontier в е Netflix от 16 август

Mindhunter

Във втория сезон на сериала агентите на ФБР Холдън Форд и Бил Тенч продължават да вървят по стъпките на серийни убийци. Целта им обаче е да влязат в главите на престъпниците, за да разберат мотивите им. 

И във втория сезон всички случаи ще бъдат вдъхновени от истински истории. Очаква се това да бъде серийното убийство на общо 28 чернокожи деца в Атланта в периода 1979/81 г.

Сериалът е режисиран от Дейвид Финчър ("Зодиак", 2007 г., "Странният случай с Бенджамин Бътън", 2008 г.).

Mindhunter е в Netflix от 16 август

Sextuplets

Това е комедия, която нагледно ще ни покаже какво се случва, когато един мъж разбере, че има роднини, за които дори не е и подозирал.

През целия си живот Алън е смятал, че е единствено дете. Сега той очаква да стане баща за първи път. Един ден обаче решава да потърси биологичната си майка и разбира, че има брат - Ръсел.

Ръсел пък го светва, че всъщност има още четирима братя... След големия шок Алън решава да тръгне на път из страната, за да намери и опознае голямото си семейство.

Sextuplets е в Netflix от 16 август

American Factory

Документалният American Factory ни връща през 2008 г., когато General Motors затварят един от заводите си в Охайо. Няколко години по-късно китайски милиардер решава да използва изоставената сграда и я трансформира във фабрика за автомобилни стъкла - Fuyao Glass America. Желанието на предприемача е да назначи 2000 работници от близките населени места, които да бъдат обучени от китайци.

Колкото и добра да е тази идея на преден план веднага изпъква расизмът, защото повечето от тези работници не искат и да чуят за възможността китаец да бъде техен работодател.

American Factory е в Netflix от 21 август

13 Reasons Why

Измина повече от година откакто Netflix пусна втория сезон на сериала, а добрата новина е, че през август ще видим и третия.

От тийзъра става ясно, че Брис Уокър е мъртъв и полицията разследва смъртта му. Работата обаче е там, че при определени обстоятелства всеки от съучениците на Уокър от Liberty High би могъл да е отговорен за смъртта му.

И след като вече е ясно, че третият сезон ще разследва убийството на Брис, нека кажем, че се подготвя и четвърти. Той обаче ще бъде последен.

13 Reasons Why е в Netflix от 23 август