Първият месец от 2019 г. се изниза почти неусетно, но ни остави хубави спомени. Февруари обаче е тук и е време да надникнем какво са ни приготвили Netflix за него. 

Новите филми и сериали на Netflix през януари

Новите филми и сериали на Netflix през януари

2019 г. започва обещаващо

Siempre Bruja: Always a Witch

Най-краткият месец започва много свежо с първия сезон на Siempre Bruja: Always a Witch. Сериалът ще ни срещне с Кармен - вещица, която е осъдена на смърт, защото се е влюбила в бял мъж. Тя е заплашена от изгаряне на клада, но стар магьосник ѝ предлага сделка. 

Кармен ще се спаси, но трябва да обещае, че няма да използва силите си и да да се пренесе в наши дни в Колумбия, където да изгради нов живот. Много е забавно, защото между света, в който е живяла, и сегашния има няколко века разлика. И, естествено, тя няма представа какво са парите или мобилните приложения.  

Вещицата е много объркана и не може да контролира силите си, а се оказва, че съвсем не е единствената с подобни възможности в наши дни, когато уж никой не вярва в подобни неща. 

Siempre Bruja: Always a Witch е в Netflix от 1 февруари

Dear Ex

Филмът е оригинална продукция на Netflix Азия и спечели няколко награди от фестивали на континента. В Dear Ex ще разберем пред какви предизвикателства е поставена една жена, след като съпругът ѝ умира. 

Тя разбира, че той е бил гей и тайно е изключил сина им от завещанието си, а вместо него е включил неизвестен мъж на име Джей. Нещата се объркват още повече, когато синът ѝ започва да живее заедно с мистериозният приятел на покойния ѝ съпруг.  

Dear Ex е в Netflix от 1 февруари

Russian Doll

На ред е сериал, който прави дебюта си този месец, а концепцията е доста странна. Надя живее в Ню Йорк и живее живота си, без да ѝ пука какво мислят хората - на макс, както се казва. Нещата се променят, когато идва рожденият ѝ ден и по този случай е организирала парти. 

Напускайки празненството, тя бива блъсната от кола. Не умира, нито влиза в болница, а се събужда няколко часа преди партито да е започнало - сякаш нищо не е се е случило. 

Интересното е, че всеки път това нещо се повтаря, но инцидентът е различен. Още по-заплетено става, когато разбира, че това с постоянна смърт и събуждане не се случва само на нея. 

Russian Doll е в Netflix от 1 февруари

Velvet Buzzsaw

Ако идеята за постоянно прераждане не ни плаши достатъчно, то Velvet Buzzsaw ще ни взема страха със сигурност. Джейк Джиленхол влиза в главната роля на критик и автор, който разбира нещо ужасяващо. 

Картините всъщност задържат зли духове и сили, които са способни да убият както своя автор, така и други невинни хора. Виждаме и Джон Малкович, което е гаранция, че филмът ще си струва гледането. 

Морф, героят на Джиленхол, започва да разследва случващото се и "загадъчната" смърт на хора, които познава. 

VelvetBuzzsaw е в Netflix от 1 февруари

High Flying Bird

Феновете на баскетбола ще бъдат доволни от този филм, защото в него се срещаме с Рей Бърк - баскетболен агент на младежи. Кариерата му е застрашена, защото е поставен между интересите на клиентите му и лигата. 

Рей достига до момента, в който разполага със 72 часа, за да осъществи плана си и да промени играта завинаги. Това кара хората да се замислят кой всъщност върти играта и парите от нея. 

High Flying Bird е в Netflix от 8 февруари

One Day at a Time 

Сериалът се завръща за своя трети сезон, за да ни убеди, че между кубинците и американците има любов, въпреки политическите отношения между страните. Пенелопе Алварез продължава да отглежда двете си деца, което не е никак лесно. Животът на самотна майка също, но не е изключено да усети трепетите на любовта отново.

Връщайки се на децата, ще разберем, че наистина не ѝ е лесно, защото дъщеря ѝ осъзнава, че харесва жени, докато синът ѝ се чуди защо не му позволяват да пуши марихуана. 

One Day at a Time е в Netflix от 8 февруари

Dating Around

Това е първото любовно шоу на Netflix, което ще се развие в шест епизода. Във всеки един от тях ще бъдат провеждани срещи на сляпо. 

Те ще бъдат напътствани от други, които са заклети самотници и това им харесва. Идеята е да се намери поне едно съвпадение между двойките, което да заслужава втора среща.  

Dating Around е в Netflix от 14 февруари

Larry Charles' Dangerous World of Comedy

Лари Чарлс е човекът, отговорен за всичко, което видяхме в "Борат" и "Бруно", където Саша Барон Коен не спираше ни изненадва. 

Чарлс обаче смята, че светът на комедията е опасен. Ето защо ще ни разкрие и защо мисли така. В първия сезон на шоуто си той ще научи какви са различните определения на комедията по целия свят. От Русия, Китай и Индия до Иран, Турция и Нигерия. 

Лари Чарлс пътува по всички тези места, за да се срещне с местните представители на жанра, за да разбере колко труден, но и магичен може да бъде светът на комедията. 

Larry Charles' Dangerous World of Comedy е в Netflix от 15 февруари

The Breaker Upperers

Разделите никога не са били лесни, дори когато неистово искаме да се отървем от човека до нас. Ето защо на помощ идват Мел и Джен. 

Двете стават дори приятелки, след като разбират, че са лъгани от един и същи мъж. Така се ражда и идеята им да основат фирма, която да се грижи хората, които искат раздяла, да си я получат. 

Забавлението е гарантирано, защото клиентите им са най-различни, което води до всевъзможни шантави идеи за раздяла. 

The Breaker Upperers е в Netflix от 15 февруари

The Umbrella Academy

През 1989 г. 43 жени, които нямат никаква връзка помежду си, са родили, без да са били бременни в деня преди раждането. Звучи доста странно, но такава е и идеята. 

Седем от тези деца са били осиновени от милиардера Реджиналд Харгрийвс, защото имат необичайни способности. Той създава The Umbrella Academy, за да ги обучава и развива уменията им, които един ден ще спасят света. 

Звучи ни като X-Mен, но не е. В тийнеджърската им възраст акдадемията се разпада и всеки поема по свой път. Около 15 години по-късно ги събира отново новината, че Харгрийвс е починал. Те вече са на по 30 години и са останали шестима. Решават обаче да обединят усилия, за да разплетат мистерията около кончината на техния "баща". 

Лутър, Диего, Алисън, Клаус, Ваня и Номер Пет са тези, които могат да спрат задаващия се апокалипсис. Сериалът е базиран на комиксите на Джерард Уей. Първият сезон ще се състои от 10 епизода от по 60 минути. 

The Umbrella Academy е в Netflix от 15 февруари

Go! Vive a Tu Maner

Първият сезон на сериала ще ни срещне с Мия - талантливо и безстрашно момиче, което живее с жената, която я е осиновила. Мия обаче печели стипендия за престижната танцова академия Saint Mary's Academy. 

Всичко за героинята ни върви добре и тя се адаптира бързо, но един ден се сблъсква с дъщерята на един от собствениците. Тя, разбира се, е много популярна и не е особен фен на Мия. Ще станем свидетели на много забавни моменти, защото знаем какво се случва, когато тийнеджъри си обявят война. 

Go! Vive a Tu Maner е в Netflix от 22 февруари

Paddleton

Прескачаме към филм, който ни среща с Анди (Рей Романо) и Майкъл (Марк Дуплас) двама напълно противоположни човека. Единственото общо между тях е, че са съседи. 

Нещата обаче се променят, когато Майкъл е диагностициран с рак. Това ги сближава и решават да поемат на пътешествие, което крие в себе си много неизвестни. 

Paddleton е в Netflix от 22 февруари

Paris is Us

Филмът ни пренася в Париж, където 20-годишната Ана се е разминала на косъм от смъртта след самолетна катастрофа. След това тя започва да размишлява над събитията в живота си и се оказва приклещена между сънища и реалност. 

А парижките улици не са никак безопасни по това време заради протести и размирици. 

Paris is Us е в Netflix от 22 февруари

Isn't It Romantic

Последното ново нещо за февруари от Netflix е Isn't It Romantic, който първоначално трябваше да излезе под шапката на Warner Bros., но в последствие премина към Netflix, както стана и с Маугли. 

Mowgli: Legend of the Jungle на Netflix с нов трейлър и премиерна дата

Как Netflix си отгледа Маугли

Нов трейлър на филма с много говорещи животни

Та, филмът ни среща с Натали (Ребел Уилсън), която се бори със забързания живот в Ню Йорк. Тя се труди здраво, за да я забелжат на работното ѝ място и да ѝ дадат шанс да докаже, че може много повече от това да купува понички за шефовете. 

Натали не вярва в любовта, но много харесва романтичните комедии. Един ден, докато се опитват да я ограбят, си удря главата силно. Когато се събужда разбира, че животът ѝ се е превърнал в романтична комедия. 

Isn't It Romantic е в Netflix от 28 февруари