Юли е сух месец в буквален и в преносен смисъл. Не очакваме много събития и кинопремиери, но пък ако не сме на море, може да видим някой от долните пет филма.

Най-очакваните кинопремиери през юни

Най-очакваните кинопремиери през юни

Мутанти, играчки и Шарлийз Терон

"Спайдърмен: Далече от дома"

Безспорният хит на месеца е поредната история от вселената на Marvel, чието действие се развива след края на "Отмъстителите: Краят". Спайдърмен се е върнал към обикновения живот като Питър Паркър (Том Холанд), но скоро ще му се наложи да облече отново костюма на човека-паяк.

"Спайдърмен: Далече от дома", интересни факти и всичко, което знаем за филма

Всичко, което знаем за "Спайдърмен: Далече от дома"

Подгряваме - седмица преди премиерата

Причината за това е Ник Фюри (Самюел Л. Джаксън), който го призовава да се включи в спасяването на Земята от мистериозни същества. Участват още Зендая, Джейк Джиленхол, Джон Фавро, Мариса Томей.

Зендая, „Еуфория“ и какво послание отправя сериалът на HBO

Зендая и предизвикателствата на „Еуфория“

Суровият свят на един от най-коментираните сериали в момента

По кината от 5 юли

"Вчера си е за вчера"

Новият филм на Дани Бойл пък е нещото, заради което бихме влезли в киносалон. Режисьорът на "Беднякът милионер" разказва забавната история за свят, в който никой не помни и никога не е чувал песен на Бийтълс. Изключение прави музикантът Джак (Химеш Пател), който решава да се възползва от това и се прочува с хитовете на ливърпулската четворка.

По кината от 5 юли

"Плячка"

Ваканционните месеци са и идеалното време за малко филми на ужасите. Този не разказва нищо революционно, затова пък може да разчитаме на обичайната за жанра доза адреналин.

Историята е за ураган, който унищожава голяма част от Флорида, както и родния град на Хейли (Кая Скоделарио). Тя обаче не се подчинява на заповедта за евакуация и остава, за да открие баща си. Двамата ще разберат, че ураганът не е толкова опасен, колкото алигаторите, които дебнат в покачващата се вода.

По кината от 12 юли

"Цар Лъв"

Новата версия на популярната история на Disney е режисирана от Джон Фавро и дублирана на български за най-малките зрители. Това е историята на Симба - малко лъвче, чийто баща и велик цар на животните е убит.

Тийзърът на "Цар лъв" постави рекорд за гледания

Кой е най-гледаният трейлър на Disney

Страхотен интерес към римейка на филма от 1994 г.

Все още малък и неуверен, Симба бяга от дома, но намира верни приятели в лицето на чаровния тандем Тимон и Пумба. Вече млад и силен лъв, той ще се върне да претендира за това, което му е отнето.

По кината от 19 юли

"Анна"

Новият филм на Люк Бесон съдържа една от задължителните за французина съставки - красива, висока и руса жена. Тук тя дори е в главната роля - Анна (моделът Саша Лус) живее в Москва, когато е вербувана от агент на КГБ (Люк Евънс), за да се превърне в един от най-опасните наемни убийци в света. Изпратена е на мисия в Париж, където по петите й се оказва агент на ЦРУ (Килиън Мърфи).

По кината от 19 юли