Млада и привлекателна учителка. Гимназиални класове и един нахакан 17-годишен ученик. Може да звучи като начало на порно филм, но всъщност е новият сериал на Hulu, който освен с висок рейтинг, може да се похвали с доста сериозно отношение към тази привидно несериозна тема.

"Доста хора ще се чувстват некомфортно да гледат A Teacher", казва актрисата в главната роля Кейт Мара в интервю за The Wrap. Тя е напълно наясно с какво се захваща, когато приема да изиграе Клеър Уилсън - гимназиална учителка в Тексас, която започва сексуална връзка със свой ученик.

"Това не е история, от която да ви стане приятно. Искахме да я разкажем, за да започне и разговор за това колко често се случват подобни сексуални злоупотреби", допълва 37-годишната Мара. Тя обяснява, че A Teacher показва гледните точки и на двамата герои.

В ролята на ученикът е Ник Робинсън, който бързо си спечели овации за изпълнението си в сериала. И все пак не всички могат да приемат безрезервно темата, за секса между учител и ученик. Долното е коментар в официалния Instagram профил на сериала.

"Защо гледате на това като на романтична история? Ако полът на героите беше разменен, щяхте да сте отвратени. Този сериал е отвратителен и няма да го гледам. Като човек, който работи със сексуални престъпления намирам за обидно опитът да се правят пари от подобна история. Това е незаконно и манипулативно сексуално поведение. Двоен стандарт. Не е ОК!"