През последните 10 години Marvel наложи киновселената си, а филмите от нея не пропускат да се разпишат със сериозни приходи в бокс офисите по света. Най-хубавото за нас, феновете обаче, е, че след всеки следващ филм нивото се покачва. Точно както и очакваме.

Именно такива големи очаквания ще трябва да покрие и "Капитан Марвел" - първата продукция от киновселената на Marvel, в който главният супергерой е жена.

Историята ни връща през 90-те години на миналия век - времеви отрязък, който досега не е бил развиван във филмите на студиото. През 1989 г. Каръл Денвърс (Бри Ларсън) е една от малкото жени във ВВС на САЩ - упорита (всъщност много), не се предава пред нищо и красива (разбира се).

Снимка 410768

Източник: Форум Филм България

При един експериментален полет обаче самолетът ѝ се разбива и тя бива спасена от извънземната раса крий. След този инцидент Каръл губи спомените си и няма никаква представа, че е човек. Но пък се сдобива с невиждани сили и заживява на планетата Хала, където служи на Върховния интелект, който пък управлява и планетата, и расата. Получава, разбира се, и ново име - Виърс.

Виърс става част от междугалактическия боен отряд Старфорс, който е ръководен от героя на Джуд Лоу - и ментор, и треньор на нашето момиче.

Джуд Лоу и Бри Ларсън в "Капитан Марвел"

Източник: Форум Филм България

Джуд Лоу и Бри Ларсън в "Капитан Марвел"

От инцидента са изминали шест години и сега Виърс е пълноправен член на Старфорс. След една от поредните ѝ мисии нещата се объркват и отрядът ѝ бива нападнат от друга извънземна раса - скръл.

Тези обстоятелства изпращат Каръл обратно на Земята. Тук тя се среща с младия Ник Фюри (Самюел Л. Джаксън). Казваме млад, но всички добре знаем, че Самюел Л. Джаксън не е млад (а е на 70 години), затова и трябва да признаем, че сме впечатлени от използваната за изграждането на визията му de-aging технология.

Скръл

Източник: Форум Филм България

Скръл

Фюри ще се съюзи с Каръл и двамата, за да спрат скръл. Задачата няма да е никак лесна, защото извънземните имат няколко трика, които умело използват.

Снимка 410766

Източник: Форум Филм България

Фюри и Каръл ще се опитат да разберат и какво се е случило в миналото ѝ. Това, разбира се, няма да е лека задача, и ще "накара" сюжетът да претърпи сериозни обрати, с което ще направи "Капитан Марвел" още по-интересен. Интересни са и суперсилите, които тя притежава, както и ролята на оранжевата котка Гуус. 

И както се случва при доста от другите филми на Marvel, след края не трябва да бързаме да напускаме салона, защото след финалните надписи има цели две сцени. Първата направо ни отвя.

Премиерата на "Капитан Марвел" е на 8 март