Няма как да не тъгуваме по лятото. Да, до астрономическия му край остават малко повече от две седмици, но вече сме се примирили с мисълта, че си е отишло.

HBO GO и новите филми, които да гледаме през август

Новите филми в HBO GO през август

Определено няма да се скучае

Безспорно най-странното лято в живота ни, но пък не му се сърдим. Към есента пък имаме доста високи очаквания, защото е любимият ни сезон. А и има доста нови филми и сериали, които ни очакват.

Сега ще се спрем на новите филми през септември в HBO GO, които привлякоха вниманието ни, без дори да си правят труда.

"Джоджо Заека"

Ако денят се познава по сутринта, то значи месецът се познава по първия филм. И в този случай означава, че септември ще бъде страхотен и забавен.

"Джоджо заека", Скарлет Йохансон, Тайка Уайтити и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Джоджо заека" със Скарлет Йохансон

Пародия на нацизма. И трогва от сърце

"Джоджо Заека" е сатира за Втората световна война през погледа на сценариста и режисьор Тайка Уайтити ("Тор: Рагнарок"). Целият свят на немското момче Джоджо (Роман Грифин Дейвис), изграден върху вижданията на Хитлер, се преобръща, когато разбира, че майка му (Скарлет Йохансон) е приютила в дома им еврейско момиче (Томазин Макензи).

Първоначално Джоджо е твърдо против и дори мисли да предаде собствената си майка, но в последствие променя напълно мирогледа и вижданията си. Дори въображаемият му приятел Хитлер (Уайтити) не може да спре метаморфозата у момчето.

Няма как да не си спомним, че по-рано тази година Тайка Уайтити спечели Оскар за най-добър сценарий за "Джоджо Заека".

"Джоджо Заека" е в HBO GO от 6 септември

"Небременна"

Да си тинейджър не е лесна работа. Нищо че само изглежда иначе. Защото през повечето време човек е раздвоен си между училище, приятели и купони (или правенето на забавни неща). А балансирането между всичко това не е шега.

Вероника (Хейли Лу Ричардсън) се старае да носи всички дини под една мишница и разбира по трудния начин, че това не е лесна работа. Малко преди да завърши училище, разбира, че е бременна...

Снимка 494777

Източник: HBO

Това по принцип не е лоша новина, но Вероника смята, че едно дете ще провали бъдещето ѝ. Ето защо се съюзява с бившата си най-добра приятелка (да, при момичетата има такива понятия) Бейли (Барби Ферейра), за да направи аборт.

Проблемът е, че тя няма 18 и не са много местата, на които може да извърши процедурата, без родителите ѝ да разберат. Единственият ѝ шанс е да пропътува над 1500 километра. И разполага с три дни.

"Небременна" е в HBO GO от 11 септември

"Кухнята"

Не е тайна, че си падаме по комиксите, а "Кухнята" е базиран на комикс на Vertigo и за пореден път ни доказва, че жените могат и без мъже. Или поне така ще им се наложи.

Животът на три домакини в Ню Йорк, женени за местни мафиоти, се стъжнява, когато мъжете им биват арестувани от ФБР и тикнати зад решетките.

Кати (Мелиса Маккарти), Руби (Тифани Хадиш) и Клеър (Елизабет Мос) решават да вземат нещата в свои ръце. И така го правят, че в един момент се оказват начело на ирландската мафия в града.

"Кухнята" е в HBO GO от 12 септември

"Елитът от крайбрежието"

Сменяме сериозната и напрегната тематика и отново се връщаме на сатирата. "Елитът от крайбрежието" е телевизионен филм, режисиран от Джей Роуч, който ще ни развесели.

В него ще видим как Сара Полсън, Иса Рей, Бет Мидлър, Кейтлин Девър и Дан Леви влизат в ролите на петима измислени персонажи, които споделят мнението си по различни обществени въпроси, които ги вълнуват.

И всичко това, докато са в социална изолация заради пандемията. Първоначалният замисъл е бил "Елитът от крайбрежието" да бъде представен като постановка в Обществения театър на Ню Йорк, но за наше щастие плановете са се променили.

"Елитът от крайбрежието" е в HBO GO от 13 септември

"Лоши момчета завинаги"

Майк Лаури (Уил Смит) и Маркъс Бърнет (Мартин Лорънс) се завръщат за една последна мисия. Маркъс типично в негов стил мисли за пенсиониране и спокойния живот, който го очаква. Той просто се е изморил от това да гони лошите.

Майк обаче е точно на противоположния полюс и има чувстовто, че може да раздава правосъдие докато не стане 100.

„Лоши момчета завинаги“ , Уил Смит, Мартин Лорънс и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от „Лоши момчета завинаги“

Лошите момчета са поостарели, но са си все същите

Сметките и на двамата обаче няма да излязат, защото някой се опитва да убие Майк. За да разберат кой и какви са мотивите му, трябва да си сътрудничат с новосформиран отряд от млади и неопитни полицаи.

"Лоши момчета завинаги" е в HBO GO от 20 септември

През месец септември можем да обърнем внимание и на "Агенти на хаоса" (25 септември). Документалния филм от две части ще ни разкрие каква е била намесата на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г.