Едва ли е останал човек на тази планета, който да не е чул, че в епизод 4 на осмия сезон на Game of Thrones беше направен гаф и чаша от Starbucks влезе в кадър.

Game of Thrones: The Last Watch, HBO и трейлър на документалния филм за осмия сезон на сериала

Как е направен последният сезон на Game of Thrones

Документалният филм Game of Thrones: The Last Watch няма да ни остави безучастни

Е, HBO явно не са свършили с грешките, защото в пети епизод също има такава, която отново беше забелязана от много наблюдателни фенове. Ако не сте гледали епизода, е по-добре да не четете, защото в следващите редове ще има сюжетни разкрития.

Кралски чертог беше подпален и Денерис спази обещанието си небето да се стовари върху жителите му. Е, не беше небето, а един огромен дракон, който си беше научил урока от предния епизод и умело избягваше "скорпионите". В огнения ад Церсей и брат ѝ Джайм също загинаха.

Game of Thrones, Емилия Кларк, гафът със забравената чаша и кой е виновен за него

Кой е виновен за гафа с чашата в Game of Thrones

Време е за малко спекулации с хумористична цел

Друг е въпросът, че не очаквахме толкова скучна смърт (колкото и цинично да звучи това), защото просто не е в стила на Game of Thrones. Преди няколко тона бетон да се стоварят върху главите им, Церсей и Джайм споделиха един докосващ момент, в който се прегърнаха.

Тук идва и проблемът. Още в трети сезон рицарят загуби дясната си ръка, защитавайки честта на Бриен. Оттогава носи златна протеза, която в няколко случая му вършеше добра работа. Всички на снимачната площадка обаче са забравили, че Николай Костер-Валдау, който влиза в ролята на Кралеубиеца, трябва да носи протезата, докато прегръща сестра си, пише Digital Spy.

Така феновете забелязаха наличието на истинската му ръка. Разбира се, веднага започнаха шегите, че ръката на Джайм е пораснала отново, но гафът си е гаф. Да не говорим, че е втори в рамките на два епизода.

Game of Thrones и тийзър на последния шести епизод

Какво да очакваме от последния епизод на Game of Thrones

Тийзър на шестия епизод