Любителите на драматични жанрове имат повод за празнуване - на 14 декември стартира нов канал точно като за тях. Той е продукт на медийната компания Viasat World и се казва Epic Drama.

Отделянето му като самостоятелен канал се случва след огромния успех, които пожъна, първоначално само като предаване в програмата на Viasat History.

Epic Drama ще бъде отдаден на най-големите драматични продукции от целия свят и ще предложи два блока със съдържание. В "Крими и мистерии" ще се излъчват екранизации по класически литературни творби, а "Политика и власт" ще събере всички исторически, военни, екшън, приключенски и фентъзи продукции.

Снимка 319485

Източник: iStock

Изключително полезно е, че 80% от програмата на канала ще има Video On Demand права, което дава възможност на зрителите да гледат филмите, които пожелаят, в удобно за тях време и на всякакъв вид устройства.

Epic Drama ще бъде с 24-часова програма, 7 дни в седмицата. Първоначално ще бъде наличен на територията на България, Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Румъния, Сърбия и др.