Вече доста време Джордж Р.Р. Мартин лази по нервите на феновете на книгите за "Песен за огън и лед", на които е базиран и сериалът Game of Thrones.

Джордж Р.Р. Мартин и какво прави по време на пандемията

Какво прави Джордж Р.Р. Мартин по време на пандемията

Добра новина за всички

Причината е, че се бави изключително много с пускането на последните две от поредицата - The Winds of Winter и A Dream of Spring. От блога му обаче разбираме, че покрай пандемията и стоенето вкъщи е постигнал сериозен напредък с The Winds of Winter.

Мартин пише, че от няколко месеца се намира в хижа в планината (не пояснява къде точно, разбира се)за да е максимално изолиран и предпазен. Успокоява ни, че е в добро здравословно състояние за човек на 71 години, който определено не е във форма.

Изолацията обаче е полезна за писането, като авторът казва, че преди дни е завършил поредната глава от The Winds of Winter. Но пояснява, че томчето ще бъде наистина голямо, затова не бива да очакваме да излезе скоро.

Очакванията му са да завърши книгата през 2021 г., а кога точно тя ще стигне до ръцете на читателите - не е много ясно. Но поне има светлина в тунела.

Game of Thrones, The Longest Night, HBO, The Long Night, Джордж Р.Р. Мартин и новини около предисторията на сериала

Нови разкрития около предисторията на Game of Thrones

Джордж Р.Р. Мартин обяснява какво ни очаква

Джордж Р.Р. Мартин казва също така, че когато не пише, прекарва времето си или в гледане на телевизия, или в четене на книги.