Уикендът се очертава по-хладен от изминалата седмица, а в неделя дори ще вали. Както неведнъж сме казвали - какъв по-подходящ момент да седнем с книга в ръка? Особено пред перспективата за разходка на открито с маска.

Снимка 502109

Източник: Сиела

"Малка омраза"

Достатъчно е това заглавие, за да привлече интереса ни. Това е първата книга от трилогията "Ерата на безумието" на Джо Абъркромби, когото сравняват с Джордж Р. Р. Мартин. Както при последния, действието се развива във фантастичен свят, който напомня Средновековието в Европа. Времената на воините и героите постепенно отминават, но се задава революция, която ще промени Света на първия закон.

Изд. Сиела, 25.90 лв.

Снимка 502110

Източник: Enthusiast

"Краят на октомври"

Случилото се през пролетта на тази година принуждава издателите на Лорънс Райт да пуснат новия му трилър няколко месеца по-рано. Защото макар и завършен през 2019 г., "Краят на октомври" поразително напомня настоящата глобална пандемия. Действието започва, когато в бежански лагер в Индонезия 47 души умират от хеморагична треска. Епидемиологът Хенри Парсънс заминава от името на СЗО да провери случая, само за да установи, че няма как да спре надигащата се епидемия.

Изд. Enthusiast, 20 лв.

Снимка 502111

Източник: Жанет 45

"Душата на октопода"

Естествоизпитателката Сай Монтгомъри е готова да стигне до невероятни дълбини буквално, за да изследва материята на новата си книга - октоподите. От аквариумите на Нова Англия през рифовете на Френска Полинезия до морето в Мексиканския залив, тя показва невероятния физически и емоционален свят на октоподите. А те се оказват изненадващо сложни, интелигентни и прекалено свързани с човека създания.

Изд. Жанет-45, 20 лв.