Авторът на романите от поредицата за Хари Потър Дж. К. Роулинг, която пише и сценария за филмите "Фантастични животни", още преди 10 години потвърди, че Дъмбълдор е хомосексуален образ.

Тя сподели, че именно в периода, който режисьорът Дейвид Йейтс разглежда в новия филм "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд", Дъмбълдор е романтично замесен с магьосника съперник Гелърт Гриндавалд .

По-рано тази година Дейвид Йейтс се изправи пред критики, след като разкри, че сексуалността на Дъмбълдор няма да бъде показана в продължението.

"Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" с първи официален трейлър

"Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" с първи официален трейлър

Очакваме филма на големия екран на 16 ноември 2018 г.

Джъд Лоу сега обсъжда защо Дъмбълдор няма да бъде "изрично" представен като гей в новата част на "Фантастичните животни".

Лоу, който играе по-младия Дъмбълдор в предстоящия филм, е запитан за мнението му, свързано с коментарите на Йейтс. Актьорът сподели пред Entertainment Weekly, че "нашата сексуалност не ни дефинира непременно" и каза, че героят е "многостранен".

Снимка 331292

Източник: YouTube

Според Лоу обаче този аспект от характера на Дъмбълдор може да бъде разгледан в продълженията от поредицата. Той добавя, че има "още много да видим" от гледна точка на историята на Дъмбълдор.

Задава се трета част на "Фантастични животни"

Задава се трета част на "Фантастични животни"

Какво сподели Дж.К. Роулинг