Сигурни сме, че ако съществуваше машина на времето, много хора щяха да се върнат в 2011 г. и да преосмислят решението си да откажат участие в един бъдещ сериал на НВО, наречен Game of Thrones.

За щастие обаче такава машина няма,а ние винаги ще сме благодарни на канала, че ни запозна с Емилия Кларк и Кит Харингтън например. Ето и кои актьори могат само да съжаляват, че не са в суперхитовата продукция.

Сам Клафлин

Снимка 418699

Източник: GettyImages

Помним го като Финик от "Игрите на глада". А можеше да го познаваме още като Визерис Таргариен или дори Джон Сноу. Клафлин обаче не получава нито една от двете роли, но няма за какво да съжалява. Все пак успява да се снима редом с Емилия Кларк, но в романтичната драма "Аз преди теб".

Джилиан Андерсън

Снимка 398891

Източник: GettyImages

Тайно съжаляваме, че превъзходната Андерсън е отказала ролята не на кой да е, а на Церсей Ланистър. Прави го по същото време, когато отказва участие и в сериала "Абатството Даунтаун".

"18-годишното ми Аз не би повярвало, че не приемам роли в Game of Thrones и "Абатството Даунтаун" - сериали, които толкова обичам", казва актрисата от "Досиетата Х". Ние обаче й се радваме в друг сериал - Sex Education.

Махершала Али

Снимка 409317

Източник: GettyImages

"Едно от най-ужасните прослушвания в живота ми" - така актьорът от "Зелената книга" определя участието си в кастинга за Game of Thrones. Ролята, за която се е борел, е била тази на Ксаро Ксоан Даксос - богатият търговец в Карт, който предлага женитба на Денерис.

Лили Алън

Снимка 418701

Източник: GettyImages

Певицата се озовава на кастинга "с връзки" - брат й Алфи Алън вече е одобрен за ролята на Теон Грейджой. Предлагат й да влезе в ролята на сестра му и в сериала. Лили отказва, когато научава подробности за някои "неудобни" според нея сцени, в които е трябвало да се замеси като Яра Грейджой.

Тамзин Мърчант

Снимка 418702

Източник: GettyImages

Актрисата от "Тюдорите" няма приятни спомени от работата си по Game of Thrones. Защото тя не само получава предложение, но и дори снима пилотния епизод на филма в ролята на... Денерис Таргариен.

Когато обаче сядат да го гледат, създателите на поредицата Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайс осъзнават, че това не е тази Денерис, която им трябва. Благодарни сме им, че са се сетили навреме.

Чарли Хънъм

Снимка 418703

Източник: GettyImages

Предложението към сексапилния актьор е да се включи с епизодична роля като Регар Таргариен - по-големия брат на Денерис и фактически баща на Джон Сноу. Хънъм отказва, защото в момента работи по друг филм. Оставя си обаче вратичка да се включи в бъдещ сезон на Game of Thrones. Какво да кажем, освен "Късно е, Чарли, за китка..."