От години HBO Европа се стреми да създава продукции, които да не отстъпват по нищо на холивудските, и трябва да признаем, че им се получава много добре.

Поредната продукция, която грабна вниманието ни, е "30 сребърника", защото разпространеният тийзър си го бива. Освен HBO Европа, сериалът е продуциран и от подразделението на компанията в Латинска Америка.

Премиерата на "30 сребърника" ще се състои като част от програмата на Международния кинофестивал във Венеция, който се провежда през месец септември. Очаква се да бъде наличен в HBO GO през есента.

Снимка 490164

Източник: HBO Nordic / Фотография Маноло Павон

Сюжетът на сериала се върти около отец Вегара (Едуард Фернандес), който е заточен от църквата да бъде свещеник в отдалечен град в Испания. Миналото на Вегара е доста интересно и тъмно, защото се е занимавал с бокс, екзорсизъм и дори е бил подсъдим.

Снимка 490162

Източник: HBO Nordic / Фотография Маноло Павон

Враговете от миналото му обаче ще го намерят дори в затънтеното провинциално градче, а това е споходено със зачестяването на странни случки и явления. В основата на които пък е прокълната монета.

В разкриването на мистерията се включва и кмета на градчето Пако, в чиято роля ще видим Мигел Анхел Силвестре (Sense8), и местния ветеринар Елена (Меган Монтанер).

Очакваме "30 сребърника" в HBO GO през есента