Напук на всички класации за готини мацки и зли психари, Trendhunter събра най-добрите дизайни на дистанционни управления. Ето пет предложения, които заслужават вниманието на всеки мързелив потребител.

Таблет концепцията на Дейвид Чейкън - Universal Remote

Дейвид е направил дизайн за едно не просто красиво, а и изключително функционално дистанционно, коментират от Trendhunter.

Устройството показва всичко - от списъка с телевизионните канали до функциите за управление на цялата покъщнина. То ще може да включи микровълновата печка или пък да намали светлините в спалнята. Менюто за управление излиза с големи иконки на син тъчскрийн. С подходяща подкрепа от външни компании ще могат да се добавят и отделни менюта за всеки продукт.

Тоби Ким - Multi-Chalk

Най-чудесното у него е, че управлява всичко навсякъде.

"То е с гъвкав електронен дизайн и може да се сложи на абсолютно всичко с копче", пише специализираният сайт Yanko Design.

"Може дори да допълни вашето облекло и стил. То работи само със завъртане на диска в различни посоки. Само не си правете експерименти и не го използвайте по време на важен мач. Човекът с шареното копче ще бъде първият заподозрян."

Logitech - Harmony 1000i Universal Remote



Harmony 1000i е може би най-удобното дистанционно за потребителя. Просто се включва към компютъра, задавате устройствата, с които разполагате, и машинката се включва към огромна база данни от устройства за дома. Тя може да управлява до 15 уреда едновременно. А и има големи ярки икони на 3.5-инчовия дисплей. Красота.

Клои Фънг - Orbit



Дизайнерката Клои Фънг е направила концепцията за дистанционното Orbit очевидно с мисъл за жените. Във формата на гривна, то е идеалният аксесоар за техно-мацките, които ще трябва да се предпазват единствено от миене на чинии с него. Не е сигурно, дали е водоустойчиво.

Bang and Olufsen - Beo 5

Beo е скъпарско дистанционно за всеки, който е решил да смени старото с нещо по-неконвенционално. Има уникален дизайн с тъчскрийн, който показва логата на любимите канали.

 

"Контролира не само домашното кино, а и всичко останало в дома, което изисква дистанционно. Може да се нагласи според предпочитанията ви. Също така, показва логата на каналите, с които разполага, така че няма да е нужно дори да поглеждате екрана за да изберете какво да гледате", пише Sci Fi Tech.