Всички те са технически съвършени, но носят в себе си различно усещане. Някои са футуристични и хладни, други са романтично-игриви, но всички те имат своя индивидуалност.

JEWEL CHANDELIER
на Harco Loor Design

Тази лампа е истинско украшение от кристал и светлина за вашата стая. Всеки, който пожелае парченце от лятото, може да бъде изкушен от Jewel Chandelier, която е украсена с кристални цветя. Подвижните метални стъбла могат да променят положението си. Холандският дизайнер на осветителни тела е направил стотици версии на този модел, но на най-високите цветя винаги ще видите пеперуди. Букетът може да бъде и от един единствен цвят.

LADY JANE
на Serralunga

Кралица Джейн Грей управлява Англия само 9 дни, но на нея са посветени поеми, песни, картини и други произведения на изкуството. Лампата LADY JANE е не по-малко легендарна и вероятно ще бъде корона за вашата стая доста повече време.
Френската дизайнерска къща предлага тази лампа в различни размери (по-голямата версия се нарича MISS JANE и е висока 1,5 м). Дизайнът подхожда на най-различни стилове.

FALLING
на Tobias Grau

Това ново предложение идна от едно от последните изложения във Франкфурт. То изобразява падащите дъждовни капки, а оптичните лещи помагат за оптималното разпръскване на светлината, без тя да заслепява. Алуминиевите елементи, разноцветната LED светлината и икономичността са някои от предимствата на този модел. Успокояващо е, че диодите имат 30-годишен живот.

KAIO LED
на Artimide

Осветителните тела LED са не само по-икономични, а и по-трайна, която ги превръща в една от най-привлекателните възможности в бъдеще. KAIO LED е с по-топла светлина, а ярките цветове събуждат живота в стаята.

KAISERidell 6631 R
на Christian Dell

Тази класическа настолна лампа отново се връща на мода. Отначало тя е използвана от тайните служби в Германия, но това не я прави по-малко произведение на изкуството.
Първоначалната идея е на Кристиан Дел, който иска да създаде лампа в стила Баухаус. Този предмет от германската „светлинна" и „дизайнерска" култура се пренася и в други държави, като например Дания, а всеки отделен брой има свой сертификат за автентичност и свой сериен номер.

Bamboo Lamp von Moooi

Преди две години лондонските дизайнери Клер Пейдж и Хари Ричардсън започват да украсяват лампи с предмети, които купуват от вехтошарските пазари. Тяхно ново хрумване е и Bamboo Lamp, която изглежда класически семпла, но ключовете й са винаги необичайни - понякога е гумен морков, понякога каубойски ботуш и какво ли още не.

Twiggy
на Foscarini

Неудържимия ритъм на 60-те и бохемския живот през онези години е вдъхновил Foscarini при изработката на лампата. Twiggy има различни версии с разноцветни абажури - всички те са посветени на фотомодела Twiggy и изглеждат приказно красиви, дори на изгасена светлина.

Swarowski Sparkle Shady

Испанският дизайнер Хайме Хайон създава нещо, което е светло, игриво и сякаш е вдъхновено от древните предания. Лампата може да променя формата си, тя е обсипана с Swarowski и е много подходяща за двойки, които обичат понякога да си разказват истории преди да заспят.

Allegro
на Foscarini

Тази лампа привлича погледа. Швейцарското ателие Oi създава композиция, която напомня на алуминиева клетка за птици. Интересната игра на светлини и сенки е допълнена от лекото трептение, което кара лампата да „пее". Тя може да изрази себе си с аllegro ritmico, аllegro vivace и аllegro assai, а цветовете са аристократични: златисто, кафяво и черно.

AFRA
на Anta

Елегантната лампа за четене AFRA на Anta е в матирано черно, а лакираният метал може да има сребристи и златисти оттенъци. Усещането, което създава, е уютно и топло - в зависимост от желанието ви. Елегантният вид и цветовите решения са само за онези, които наистина знаят какво да правят с пространството у дома.

 

millionaire.bg