Когато със страхопочитание отварям дума за коафюрно-конфитюрния корифей Дим Дуков, няма как да не отбележа, че той е загадъчно троичен почти като светата троица - истински мъж, но също тъй и една неустоима жена, а някъде дълбоко скрито, съвсем не знаем точно где - невинността на едно дете, защо пък не - анфан терибл...

Злите езици твърдят, ала това да си остане между нас, че напоследък Дучката еволюирал в нимфоман, не бъркай, моля, със профан... Дим не е мим, та той е тъй лесно сглобим и активен джендър-пилигрим... Майстор на конфитюра от лук - сърцевина, тайнство и апотеоз на фюжън-кухнята. Дуков е пич и секс-символ на модерното хомо-, хетеро-, би-, интро, уни- и асексуално поколение, което си прави гаргара със секса.

Най-важни за чара му са перфектният педикюр, грижливо обезкосмените гърди и майсторски обрязаният член!

Ала не е ли цяла епопея туй, дето Дучката, така добър, време нема да бъде зъл и оттуй порасте плевелът на една невроза. Затуй изми безброй чинии и с камъчета обли кат художница-самодейка в студиото на Марта Вачкова пресътвори уюта на домашното огнище Ай лов ю Джуч. Светът е за двама...

Нажаляващо е, когато един собственик на бутиков хотел деградира до домоуправител и артелчик. Дучката си е направо разночинец, многообразната деятелност на който е изпята в песента "Хей гледай мен, гледай как го правя, и все не става..." След успешен старт в хотелиерството и ресторантьорството, Дуков успя да превърне къщата на Вип Брадър в пълноценна част от веригата бутикови хотели „Гей паръдайз". Кетерингът на Катето Евро остави зад гърба си Рет Девил и Юро кетъринг, откакво Дучката претегля сиренето в нейните коктейлни хапки. Дучката е прекрасна бакалка и сокоистисквачка суперфреш, мечта за всяка домакиня - кухненски комбайн.

Извънредно големият му талант на борец за голямата кауза за извоюване правата на гейовете и блестящият му пример върна много хомосексуали в лоното на хетеросексуалността. Под лозунга "не ще приличам на Дуков" тече кампания на Атака за оздравяване на българската младеж и поставяне на научни основи на сексуалното й възпитание, далеч от уловките на мъжеложството.

Големият му и противоречив религиозен опит го прави мастита фигура на ойкуменически обединител на Католическата църква, Православната църква, Църквата на адвентистите от седмия ден, баптистите, фарисеите, мюсюлманите и дори Църквата на сатанистите и содомитите от първия ден и Партията на жените християнки от щата Айова.

Но не с това свършват подвизите на тоз Мики Маус на Стария завет и мюсюлманството - той отвори светли перспективи пред изостаналото и назадничаво православно монашество в необятната територия на свободните професии -. вече имаме монаси коафьори, монаси конфитюри, монаси нудисти, монаси педикюристи, размонашени монаси-либертини и дори, какъв сюрприз - волнонаемни монаси-архимандрити, супер стар. Дучката сложи в малкия си джоб секс-скандалите на Ватикана като развя пред монашеството и църквата байрака на сексуалните свободи.

В Ню-Йоркската консистория, както и в тази на Маями, усилено се говори, че е патентовал противозачатъчни средства във вид на хостия, адаптирани за духовни лица, под лейбъла Дъ Спирит Протекшън енд Пърфекшън, але рехте форбехалтен. Нов клон на софийското му хеър-студио в Ню-Джърси обещава индулгенция за оплешивели след несполучлива ондулация братя от ордена Опус Деи.

И, о, Боже, какво тайнство! - най-подир героят наш се спиритуализира в... тристенна „Пирамида"...