Голямата награда в новото риалити шоу на НТВ "Пей с мен" няма да бъде слон, както се опасявахме, а половин милион лева, което се очертава като рекорд в историята на родната телевизия.

Шефовете на Нова телевизия Силва Зурлева и Павел Станчев споделиха задоволството си от бъдещото сътрудничество с екипа на "Седем-осми" и доверието си в творческия опит натрупан от тях.

Началото на месец март ще е начало и за "Пей с мен". Състезанието ще продължи около три месеца, а оригиналното му мото е You Can DUET.

Фокусът в музикалното шоу ще е насочен към 12 дуета, съставени от 12 музикални звезди и техните партньори - 12 талантливи или поне амбициозни българи, избрани чрез кастинг, който ще започне на 15 януари и ще продължи около месец, преминавайки през три фази.

Липсват ограничения във възрастта, религиозна и расова принадлежност, в образованието, местожителството и семейното положение на желаещите да участват в предаването. С други думи възможността да видим 60 годишен участник е реална.

Кандидатите ще се записват по интернет и по пощата в продължение на няколко седмици - от 15 януари до началото на февруари. Всеки от тях ще получава обратно специална декларация, с която да се яви на прослушване на живо в София.

Кои точно ще бъдат музикалните "звезди" и какъв ще е репертоарът засега остава в тайна. Ясно е, че присъствието на "Ку-ку бенд" на сцената ще е значително.

Участникът в "Пей с мен", който ще си тръгне с половин милион, ще бъде избран чрез станалия вече традиционен народен SMS вот.