Изключително изненадваща се оказа борбата за оцеляване след втория голям концерт на талантите в "Мюзик Айдъл". Една срещу друга, за ужас на жури и публика, се оказаха две от сочените за фаворитки в шоуто - Пламена и Нора.

След като стана ясно, че именно те са събрали най-малко гласове, решаващо се оказа изпълнението на песента на Анелия - "Погледни ме в очите". И двете номинирани я изпълниха блестящо, но в крайна сметка зрителите отсъдиха в полза на Нора, за която гласуваха близо 56% срещу малко повече от 44% за Пламена.

Журито на няколко пъти осъди решението на зрителите, като най-тежко го прие Люси Дяковкса, която в началото на предаването се похвали, че става на 32 години. Вместо радост обаче я чакаше тъга - научила кои се изправят в борбата за оцеляване тя се разплака и до края на предаването не успя да спре.





Люси коментира, че от останалите участници има много повече, които да учат за музиката от Пламена и Нора, подкрепи я и Есил Дюран. Фънки пък се изказа за вота с типичното си "нищо чудно, живеем в Абсурдистан". Единствено Вили Казасян призова да не се фаворизират двете момичета, тъй като за него всичките айдъли имат безспорен потенциал.

Преди изпълнението на песента на Анелия, в ефир се включи и Валери Божинов от Лондон, който заяви, че подкрепя Нора в борбата за оцеляване. В крайна сметка именно тя оцеля, а Пламена се оказа вторият напускащ "Мюзик Айдъл". На финала тя изпълни "I will always love you" без музикален съпровод и помоли зрителите да гласуват за любимия й Денислав при следващите концерти.