На 18-ти юни на Колодрума в Борисовата градина започна тридневният фестивал ParkLive, чиято идея е младите хора да почиват след сивия работен ден под звуците на трип-хоп и даунтемпо музика.

Първите часове на събитието минаха под знака на адаптацията и приятните разговори между приятели. Всеки разпускаше както намери за добре и с всякакви средства. Слънцето препичаше, а сетът на Pilooski се вписваше идеално в атмосферата за почивка след работен ден.

Часът бе малко след 20 часа и на сцената се появиха българските експериментатори в електронната музика - Nasekomix. Тогава за пръв се почувства, че хората са събрани на фестивал, а не на бира в парка. Триото подгря подобаващо публиката, която бе готова да за шведите от Little Dragon.

Групата се представи на високо ниво и пя песни от едноименния си албум от 2007 г., а вокалистката Юкими Нагано направи страхотно шоу със своите дейрета.

Вече бе тъмно, тълпата пред сцената бе станала още по-многобройна и нетърпението растеше с всяка минута, докато не се появи Tricky.

Трип-хоп пионерът изпълни песни от най-новия албум, но и стари парчета, като "Veronica", "C'mon Baby" и "Council Estate". Сценичното поведение на Tricky бе малко странно, като доста често той бе с гръб към публиката и въпреки това бе крайно топъл и отворен към феновете си.

Вечертта завърши с кавър на Ace of Spades на Motorhead като първите редове се качиха на сцената и направиха пого заедно с певеца.