Съчетаването на червения и белия цвят е чудесно модно решение за трапезарията или кухнята, т.е. на това място, където семейството се събира за да се храни заедно.

Предлагаме в няколко варианта за обновяване на интериора.

Ако кухненските ви мебели са бели на цвят, вие ще имате много малко работа по промяната. Достатъчно е да си купите червена покривка, червени калъфи или възглавници за столовете. Ако нямате нищо против да си смените кухненското обзавеждане, изберете това, което е със светли цветове, а столовете трябва да бъдат с висока облегалка.

А ако не се готвите да си купувате нови мебели, внесете червено-бели щрихи във вашия интериор: например бели завеси с червени цветя, бели и червени чинии, червено-бели картини по стената.

Друг вариант да обновите кухненския интериор, е да смените тапетите. Червените оттенъци прекрасно си отиват със светлите мебели и бялата врата. Ако поради финансови съображения не можете да си позволите това, сменете тапетите само на едната стена - на тази, до която е кухненската маса. Така вие ще постигнете един доста необичаен, но моден ефект.

За кухнята са уместни и стенният часовник с ярко червен цвят, и съдовете с червено-бели шарки (особено на геометрични фигури или хаотични пръски), и червените и бели захарници, солници, и т.н. Тези малки нови придобивки не струват твърде много, но затова пък ще направят вашата кухня по-съвременна и по-уютна.

Можете да украсите стените с декоративни чинии в същата гама или с пано, или пък с картини. Главното е да създадете усещането за контраст, т.е. ако имате червени тапети, основният цвят на декоративните елементи трябва да бъде бял, а ако стените са светли - украшенията трябва да бъдат в червената палитра. Само тогава вие ще се радвате на балансиран интериор, а цветовете, съчетавайки се помежду си, ще създават неповторим образ и усещане.

 

тя.bg