Стенопис на мистериозния уличен творец Банкси бе заличен по нареждане на община Ислингтън, Лондон. Причина за това са оплакванията на хора от отсрещните кооперации, на които им се налагало да виждат картината всеки ден.

Творбата изобразявала две млади момичета, играещи си с патрони, вместо моливи, на бюро. Върху него лежал автомат Калашников.

"Това са графити и ние ще ги третираме като такива, независимо дали са на Банкси или не. Хората в отсрещните жилища се оплакваха, заради това ги покрихме с боя", заяви един от общинските съветници.

Никой досега не е виждал Банкси. Творецът използва трети лица, когато продава някоя от картините си.

Въпреки това, докато рисувал момичетата с патроните, бил забелязан от местен търговец. Художникът бил със скрито лице, но двамата си разменили няколко думи.

"Видях го докато чакаше да изсъхне боята! Казах му, че скоро може да развалят картината, но той заяви, че дори само няколко човека да имат възможността да я видят и да й се насладят, той няма нищо против", споделил търговецът, който не пожелал медиите да издадат името му.

"Финалните рисунки бяха адски красиви. От общината са идиоти. Защо не се концентрират върху истинските графити и не оставят уличните творби на изкуството на мира?", допълни той пред dailymail.co.uk.

Фенове на Банкси са много известни личности, сред които и Анджелина Джоли и Брад Пит, дали 950 000 паунда за негово произведение на търг в Ню Йорк по-рано тази година.