Limp Bizkit буквално изтощиха своите фенове в зала Фестивална. Изпълнението на бандата бе придружено с голям заряд от енергия - както от страна на самите музиканти, така и от страна на публиката.

Фред Дърст и компания бяха част от фестивала Rock The Balkans, в който място намериха още банди като Manga, Saga и Queensryche, както и българите Skre4, чиято задача бе да открият фестивала. Поради ранния старт залата остана почти празна през първите часове. Въпреки това ентусиазирани фенове приветстваха групите с радостни викове.

Фред Дърст пък не пропусна да развее българския флаг пред феновете на централния вход, още преди вратите на залата да са отворени.

Manga бе първата от чуждестранните групи, която зае мястото си на сцената и заби ню метъл на турски език, което явно не се понрави на мнозина и бандата като че ли остана незабелязана.

Веднага след тях местата си заеха канадците от Saga, които представиха песни като "Human Condition", "It Never Ends" и "Careful". Непосредствено след тях публиката бе завладяна от сета на Queensryche, които изпълниха "Whisper", "Dead Man Words" и "Empire" приповдигайки още повече настроението във вече пълната зала.

Самите Limp Bizkit се качиха на сцената точно в 22 часа, скрити зад черна завеса.

При първите звуци от "My Generation" завесата падна и многохилядната публика направо пощуря. Limp Bizkit се явиха за първи път пред българските си почитатели и то в оригинален състав. Минути по-късно на пулта на DJ Lethal се появи националното ни знаме, подадено от официалния фен клуб на бандата у нас.

От своя страна "бисквитките" забиха парчета като "Livin' It Up", "Show Me What You Got", една от по-новите им песни "Eat You Alive", както и вечните хитове "Break Stuff", "Re-Arranged", "Boiler", "Just Like This" и "My Way".

Финал на редовния сет постави кавъра на Джордж Майкъл "Faith", след което групата се оттегли от сцената. Под бурни викове последва неизменният бис на групата, който хвърли всички в тотална лудост с любимите хитове "Behind Blue Eyes" и "Rollin".

С последното парче за вечерта "Take A Look Around" Limp Bizkit бяха приготвили още една изненада за почитателите. Фред Дърст помоли всички в залата да седнат на земята, за да скочат едновременно при звуците от припева на песента. Дойде момент, в който нямаше прав човек в залата, а голяма част от феновете за първи път изпитаха подобна емоция.

Това изцеди последните останали сили в иначе неуморната тълпа.

Фестивалът се отличи с интересен подбор на групи и музикални стилове, добра организация, а незабравимото изпълнение на Фред Дърст, Уес Борланд, DJ Lethal и компания ще държи дълго влажно в душите на хората израсли с тази музика.