По време на 4-тия рожден ден на Animes-bg.com на 18 юли ще се проведат и EPS финалите, съобщиха организаторите.

Началото ще бъде дадено с FIFA и DotA срещите, които започват около 10:00 часа. В този час не е за пропускане срещата между Ret. и YamatO - шампионът и вицешампионът от EPS III се срещат още в първи кръг и ще могат да бъдат наблюдавани по Stream и GarenaTV.

В 11:00 започва също толкова интересна среща, но в другата дисциплина - Crazy_kon vs Larss0n. Тази среща ще може да се гледа само по Stream и в IRC канал #eps.fifa.bg @ quakenet, защото все още няма спектатор мод за тази игра.

Черешката на тортата, или иначе казано CS финалите, ще започнат в 13:00 часа със срещата между най-големия фаворит според предварителните прогнози HSBG и новака almighty.

Отбора на almighty стана симпатичен на много хора със сърцатата си игра в редовния сезон, но дали ще има сили за нещо повече от четвърто място ще се разбере на 18 юли.

Тази среща разбира се ще се гледа пряко по Stream и HLTV без никакви ограничения.

Коментаторите на срещите ще бъдат както добре познати лица от минали издания, така и някои нови.

Ето как ще се разпределят и наградите:

  • Counter-Strike
    1. Място: TBA (2.000 лв)
    2. Място: TBA (900 лв)
    3. Място: TBA (500 лв)
    4. Място: TBA (300 лв)

    DotA
    1. Място: TBA (900 лв)
    2. Място: TBA (400 лв)
    3. Място: TBA (250 лв)
    4. Място: TBA (100 лв)

    FIFA 09
    1. Място:TBA - 400 лв
    2. Място:TBA - 200 лв
    3. Място:TBA - 150 лв
    4. Място:TBA - 80 лв


  • Награден фонд: 7.500 лв

Освен, че феновете ще могат да проследят на живо всичко случващо се на EPS Финалите, в Парти център "4KM" ще могат да се спечелят и много награди.

Като за начало се дава старт на записването за турнири по Guitar Hero и Street Fighter 4 - два турнира с интересни награди, но ограничен брой места за тях.

Записването за Guitar Hero започва на място в 11:00 часа и ще приключи в 12:00 или в момента, в който се запълнят 16-те квоти.

Стартът на турнира ще бъде даден няколко минути по-късно, а записалите се ще имат възможност да спечелят една от многобройните награди - разнообразни аксесоари за Guitar Hero.

Почти веднага след Guitar Hero-турнира ще стартира отворен турнир по една също толкова атрактивна игра, а именно SF4. Наградите тук ще са, както следва:

I място. Оригинална игра Street Fighter 4 за PC
II място. Ваучер 50 лв. за пазаруване в магазини на Пулсар
III място. Ваучер 30 лв. за пазаруване в магазини на Пулсар