Ейдриън Броуди е от онези актьори, чиито прекрасно изиграни превъплъщения се запомнят с това, че винаги има какво повече да се научи за човешката природа.

През 2002г. се превърна в абсолютен любимец, след като изигра полския пианист Владислав Шпилман в лентата на Роман Полански „Пианистът".

Благодарение на неповторимото си представяне, Броуди стана най-младият носител на „Оскар" за най-добър актьор. Той е и единственият американски актьор, печелил „Сезар" - френският еквивалент на „Оскар".

Израства в Куинс, Ню Йорк, като доста буен младеж с огромно въображение и страст към хип хопa. Като малък, Ейдриън често придружава майка си по време на фото сесии за нюйоркско седмично списание, за което тя работи като фоторепортер.

Според него именно майка му го е накарала да се чувства така добре пред обектива.
Един от последните филми, в които участва е "The Darjeeling limited" - първата комедия, с която Броуди излиза от тревожните образи, откакто звездата му засия през 2002 г.

Историята в "The Darjeeling limited" е за трима братя, които не са си проронвали дума цяла година и тръгват с влак през Индия, с идеята да се сближат и всичко да бъде както преди.

Тяхното духовно пътешествие рязко променя своя курс и те се озовават в средата на пустинята с 11 куфара, принтер и машина за ламиниране. Оттам нататък пред тях се разкрива едно ново приключение...

Със сигурност ще е интересно да видим и как деликатното излъчване на Ейдриън ще се изпари в ролята му на матадор в предстоящия филм „Manolete".

В него се разказва за живота на легендарния испански матадор Мануел Родригес Санчес и любовната му връзка с актрисата Лупе Сино, чиято роля се изпълнява от Пенелопе Круз.