Стриймването на игри от PS4 до момента бе достъпно само за собственици на Sony Xperia, но тази седмица Sony съобщи, че услугата Remote Play вече ще е достъпна и за iOS устройства.

Новината изненада мнозина, тъй като бе много по-логично услугата да стане достъпна за други Android смартфони, преди да се появи в страниците на App Store.

Последният софтуерен ъпдейт за PS4 (версия 6.50) позволява на конзолата да се синхронизира с iPhone 7 и моделите след него, както и с всички iPad модели от миналата година насам.

Потребителите на iOS могат да свалят PlayStation Remote Play директно от App Store, но е важно да отбележим, че PS приложението не работи с iOS версии по-стари от 12.1.

Също така е важно да отбележим, че няма да можем да стриймваме игри от конзолата си, когато пътуваме или сме далеч от дома, защото мобилното ни устройство и конзолата трябва да са вързани към същата Wi-Fi мрежа.

Вярваме, че в съвсем близкото бъдеще това ограничение ще отпадне с навлизането на гейм стрийминг услугите.

Microsoft готви подобна на Netflix платформа за игри

Microsoft готви подобна на Netflix платформа за игри

Project xCloud стартира още тази година

Другото ограничение е, че контролерите Sony DualShock 4 не се интегрират с iOS устройства, което означава, че трябва да използваме екрана на таблета или смартфона за управление.

Въпреки всичко не може да не се зарадваме, че най-накрая ще можем да разцъкваме God of War или FIFA директно от тоалетната чиния.