Keyboardio e стартъп, който е успял да привлече инвестиции от повече от половин милион долара за създаването на "по-добра клавиатура". Така се ражда тази истински чаровна клавиатура, изработена ръчно от кленово дърво.

Джаджата се състои от две отделни дървени планки, които се сгъват през средата, за да не претрупват бюрото, когато не сме на компютъра. 

Клавиатурата ползва QWERTY формата поне за клавишите с букви, а останалите бутони като Ctrl, Enter и Shift са поместени на ново място и са с нетрадиционна форма. 

Снимка 396993

Източник: Keyboardio

Дизайнът е продукт на много тестове, а хилядите потребители на Keyboardio казват, че е доста удобен, но е нужно малко време за свикване.

Интересно за този проект е, че един от лидерите му е заграбил 100 000 долара от първоначално събраните пари и е изчезнал. Въпреки това компанията е доставила всички предплатени бройки, без да оставя никого разочарован. 

Клавиатурата струва 329 долара, което е доста повече, отколкото бихме дали за компютърна периферия. Въпреки това оценяваме стойността на ръчния труд и не бихме се замислили да се сдобием с Keyboardio, ако ни останат излишни пари след празниците.