Рисунката на летящия дакел-еднорог Мури на десетгодишната Мира от България е една от десетте победители сред 70 000 предложения от цял свят

Конкурсът на ИКЕА "Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели" се провежда за трета поредна година. Мебелният гигант ще превърне рисуваните герои на 10 малчугани от цял свят в лимитирана серия плюшени играчки.

За първи път в конкурса има български финалист - десетгодишната Мира от София, която впечатли международното жури с рисунка на крилатия дакел Мури.

"Това куче е фантастично, изглежда сякаш може едновременно да танцува балет и да лети. Формата на главата и изражението му са право в десетката", коментира Бодил Фритьофсон, продуктов технолог в ИКЕА Швеция.

Десетте плюшени герои, сред които има също бухал с форма на яйце, щастлив паяк и синя птиценинджа, ще бъдат част от благотворителната инициатива "Време е за игра, време е за добри дела" на ИКЕА през 2017 г.

От всяка продадена играчка в периода на кампанията се отделят средства в полза на проекти, които подкрепят правата на децата по света и у нас да играят и да се развиват.

"Много се радвам, че Мури ще се превърне в истинска играчка и ще помогне на толкова много деца по света. Доброто живее във всеки, просто трябва да го видиш. Пожелавам на всички малки художници да следват мечтите си и да рисуват повече" , изрази радостта си Мира.

Снимка 277747

Благодарение на играчките, продадени в рамките на кампанията, миналата година бяха набрани 21,5 милиона евро, които ще подкрепят хиляди деца по света.