Наближаването на лятото по никакъв начин не означава, че е нужно да прекараме следващите два месеца в градинката пред блока, в опит да заделим максимално много пари за епична отпуска на слънчака.

Май месец е един от най-красивите в много страни от Европа, а цените на самолетните билети за някои дестинации обещават, че дори и да изядем един сладолед в Рим през май, през юли със сигурност ще имаме финансов запас за по-сериозни изяви по родното Черноморие.

Ето как ще изглеждат нещата през следващите 30 дни според SkyScanner.

Белгия

Снимка 352296

Източник: iStock

Май е може би първият месец, през който няма да се налага да си носим ушанка и шалове, ако решим да отскочим до Белгия. Директните полети до Брюксел започват от 20 евро за двупосочен билет за следващия месец, и това определено е опция, за която да помислим.

Гърция

Снимка 351898

Източник: iStock

Сезонът в южна Гърция започва през май и страната е отличен начин да стартираме лятото. Полетите до Атина са от порядъка на 25 евро в двете посоки, а гръцката столица има какво да предложи откъм забавление, култура и приятни места. Отлична причина е и да тестваме пълния си арсенал от потници и къси гащи. Същите показатели важат и за Кипър.

Италия

Снимка 337978

Източник: iStock

През последните години Италия се превърна в топ дестинация за уикенда за много от нас. През май цените все още са в евтиния спектър, като двупосочен полет до Рим не би трябвало да ни струва повече от 30 до 35 евро.

Холандия

Снимка 227317

Източник: iStock

Пролетта е може би най-приятният сезон за посещение на Холандия - полянките вече са осеяни с препичащи се на слънце хора, гондолите по каналите се движат с пълна сила. Започва и сезонът на многобройните холандски фестивали. Полетите до Айндховен струват около 45 евро в двете посоки, а влак оттам до Маастрихт или Амстердам ще ни изръси само с още 15-20 евро.

Великобритания

Снимка 303702

Източник: iStock

Лондон е една от задължителните дестинации, които всеки е добре да посети поне веднъж. През пролетта огромните лондонски паркове закипяват с живот и приятни барчета на открито, а зимните дъждове отстъпват на по-слънчеви и топли дни. Столицата има толкова култура, история, модернизъм и изкуство, а самолетните билети дотам са около 35 евро.