Желание за приключение го изпраща Бен Пейдж по пътя му. Той мечтае да пътува по света с велосипед, а през 2014 г., след като завършва Университета в Дърам със степен по география, решава да го направи реалност.

"Аз бях на 22 години, нямах ипотека, нямаше приятелка, нямах нищо, което да ме задържи у дома, затова тръгнах", споделя авантюристът пред CNN.

Снимка 359205

Източник: anotherhorizon.org

Приключението продължaва три години, обхваща 64 000 км и пет континента - Америка, Африка, Европа и Азия. Петият - Арктика е неговият най-голям връх, който иска  да постигне и успява. Едно предизвикателство не само за физиката, но и за ума.

Пейдж не е първият, която кара велисипед из Арктика, нито ще бъде последният. Има много организирани колоездачни обиколки от Ванкувър до Туктояктук.

Но пътуването на Пейдж е различно.

Няма горещи душове и електричество, нито лукса на дни, в които си почива. Той обикаля сам през лютата зима на Арктика, къмпингува през нощта на открито, освен в редките случаи, когато открие място, в което да отседне, за да се скрие от безмилостния вятър.

Снимка 359206

Източник: anotherhorizon.org

Бен Пейдж пътува от Уайтхорс - столицата на северозападната територия Юкон в Канада до Туктояктук - краят на на американския континент. За 30 дни той изминава около 1600 км по пътищата и замръзналите реки, като се бори със снежни бури, горчиви ветрове и температури до - 40 градуса. Бен Пейдж не просто кара своя велосипед през всякакви атмосферни услоявия, но и снима своето приключение.

Тъй като пътуването продължава много време, снимането става все по-важно за него. Така с края на пътя, който изминава с колело из замръзналата Арткита, се ражда неговият филм "The Frozen Road", който печели няколко филмови награди.

Сега Пейдж вече планира пътуване до Аляска по-късно този месец и експедиция в Русия след това.