Много от централните улици в София ще бъдат затворени между 14 и 16 септември, защото ще се преобразят в сърцето на третото издание квАРТал Фестивал, което за 2018 г. ще премине под мотото РЕстрарт.

Очакваме да се отворят и десетките ателиета, работилници, студия, пространство за коуъркинг, кино, барове, ресторанти и организации от всякакъв тип. Те ще представят богатите си и разнообразни програми на посетителите, които ще могат да се разхождат свободно и да се наслаждават на фестивални активности от всякакъв тип, изнесени на самите улици.

Основен акцент ще са улиците, разположени между Мария Луиза, Раковски, Дондуков и Сливница, част от които (затворени ул. Цар Симеон, ул. Екзарх Йосиф и ул. Искър в частта им между ул. Раковски и бул. Мария Луиза, както и ул. Триадица и ул. Сердика в частта около Министерски съвет)

Вътрешният двор, разположен между ЦУМ и Министерски съвет, както и прилежащият паркинг на ул. Триадица (между Министерски съвет и Музей за историята на София), се включват като две топ локации в новото издание на квАРТал Фестивал.

Снимка 378324

Източник: kvARTal Festival

Дворът между ЦУМ и Министерски съвет ще се превърне в арт пространство с разположена диджей сцена, на която, в рамките на фестивалния уикенд - 15 и 16 септември, от 13 до 22:30, ще се изявят редица познати имена от родната дръм-енд-бейс и хаус сцена.

Паркингът на Министерски съвет пък ще се префасонира в мащабен скейт парк, а сградата на Централни Софийски Хали също ще бъде сред най-атрактивните локации.

Вечерите са отредени за любимата музикална платформа на фестивала kvARTal LIVE, където ще се изявят набиращите все по-широка популярност сърф рок, рокабили, рок-енд-рол фаворити.

Цялата програма на събитието може да изтеглите от следния линк.

квАРТал Фестивал 2018: РЕстрарт между 14-16 септември в София