87 милиона души са посетили Франция през 2018 г., 23 милиона от тях са пристигнали директно в Париж. Нищо изненадващо - все пак Айфеловата кула е една от най-известните забележителности в света, а като прибавим към нея славата на френската кухня, музеите клубовете, парковете и атмосферата, всичко си идва на мястото.

Според прогнозите на Euromonitor International обаче през 2030 г. ще има съвсем различна държава на челото на тази класация. И тя е на друг континент.

Снимка 374735

Източник: iStock

Китай - най-голямата световна икономика за последните две хиляди години ще се превърне и в най-посещаваната страна в света съвсем скоро.

Обясненията за това са много, но на първо място стои именно икономическото й развитие, както и това на околните азиатски държави. Именно от Япония, Южна Корея и Виетнам са най-големият брой туристи, които посещават Поднебесната империя.

Снимка 303030

Източник: iStock

Допълнителен фактор е и целенасочената политика на Китай за подобряване на туристическия й имидж и подобряване на инфраструктурата и обслужването на територията й.

Все повече луксозни хотелски вериги отварят обекти там, а забележителности като Великата китайска стена, Забраненият град в Пекин и още 52 обекта от световното културно наследство на ЮНЕСКО правят Китай още по-атрактивна дестинация.