Редица известни брандове в света на модата решават да разширят своята империя, създавайки хотели на различни места по света. В луксозните сгради, които не са по джоба на обикновения турист, успяват да пресъздадат автентичния стил на марката и да се превърнат в сериозна конкуренция на фирми, занимаващи се единствено с хотелиерство.

Armani

Хотелите на марката в Дубай и Милано са символ на стила и лукса, точно както и дрехите с етикет Armani. Петзвездни, с обслужване от най-високо ниво, тук очаквано акцентът е поставен върху дизайна. Първият бе открит в арабското емирство, а вторият - в европейската столица на модата.

Снимка 339372

Източник: Facebook / Armani Hotel Dubai

Определено хотел Armani в Дубай се отличава с доста по-внушителна архитектура, тъй като е част от небостъргача Бурж Халифа. Но този в Милано по нищо не му отстъпва, ако говорим за интериорни решения.

Минимализъм, изчистени линии, качествени материали и много от душата и стила на модния гуру са вложени и в двете места за отдих от високо ниво. Една от основните идеи, заложени в двата проекта на Армани, е и за максимално използване на пространствата.

Снимка 339373

Източник: Facebook / Armani Hotel Dubai

Bulgari

И този моден бранд не се ограничава само до един хотел. Милано, Лондон, Бали, Пекин, Дубай. Тази година се очаква откриване и на обект в Шанхай, а през 2020 г. - в Москва. Марката определено успя да стъпи сериозно в хотелиерския бизнес и продължава да се развива в него с големи крачки.

Хотелът в Лондон е с акцент върху среброто и мрамора. Брошката на Сотирио Булгари от 1800 г. вдъхновяват интериорните дизайнери за сребърните завеси. Използвана е и много коприна. Всички елементи от интериора са подбрани и създадени в колаборация с дизайнерите на модната марка, за да капсулират нейния дух.

Снимка 339379

Източник: Facebook / Flexform London

Хотелите на Bulgari са конкуренция на тези на Armani по големина на стаите. Този ефект се постига и благодарение на сведените до минимум мебели и изчистения дизайн. Хотелът в Пекин пък се определя като "градски курорт", предлагащ луксозно бягство в сърцето на мегаполиса.

Снимка 339377

Източник: Facebook / We love hotels

Но със сигурност най-впечатляващ е комплексът на остров Бали. Някои го определят като хедонистичен рай. Всяка вила се отдава под наем в комплект с частен басейн и личен иконом.

Versace

Още един моден гигант, пресъздал неподражаемия си стил и в няколко хотела в топ дестинации. Куинсланд и Дубай са изборът на бранда.

Снимка 339376

Източник: Facebook / ELLE

А хотелите предлагат всичко, което може да се очаква от името, което носят. Разточителен лукс, много злато, високи тавани, аристократичен стил и всевъзможни глезотии.

Снимка 339375

Източник: Facebook / Palazzo Versace Duba

В хотела в Дубай са съчетани класически европейски акценти и орнаменти с такива, подхождащи на местните традиции. Всички стаи са обзаведени с мебели от колекциите на Донатела Версаче, а емблемата на модния бранд е навсякъде, пише CNN.